Sažetak programa u Noći muzeja

Tema ovogodišnje, jubilarne 15. Noći muzeja nosi naziv "Velike obljetnice hrvatskih muzeja", a potaknuta je 200. obljetnicom osnutka najstarije muzejske institucije u Hrvatskoj - Arheološkog muzeja u Splitu. Tom prigodom Arheološki muzej u Splitu organizira bogati program na tri lokacije: u matičnoj muzejskoj zgradi u Splitu, na arheološkom lokalitetu Salona i u zgradi Tusculum u Solinu, te u priručnoj zbirci Issa u zgradi Gospine Batarije u Visu, a sve kako bi obilježio 200. godina rada i djelovanja. Iz raznolikog programa izdvajamo: otvorenje izložbi, igrano-dokumentarnu predstavu (stručno vodstvo), muzejski kviz, popularna predavanja, te druge prigodne aktivnosti.

Program

18.00 - 19.30
div
Šetnja s don Franom
U prigodi 200. obljetnice osnutka Muzeja, svi posjetitelji sudjelovat će u iznimnom doživljaju muzejskog ambijenta i eksponata iz stalnog postava na jedinstven način - Šetnju s don Franom - posebno osmišljenim stručnim vodstvom. Uz kustosa N. Švonju, u oživljavanju živopisnih anegdota iz života don Frane Bulića sudjeluju i splitski glumci: F. Đaković, V. Boban Jurišić, M. Elezović, I. Medić.
19.45 - 21.45
div
Prijevoz Muzej-Salona-Muzej
Organiziran je besplatan prijevoz autobusima za posjet Saloni. Polazak je ispred Arheološkog muzeja u Splitu, Zrinsko-Frankopanska 25, u 19:45 h, a povratak iz Salone je u 21:45 h.
20.00 - 20.30
div
Plakati i izložbe Arheološkog muzeja u Splitu 1959.-2019.
Izložbom plakata Arheološkog muzeja u Splitu želi se prikazati dio njegove raznovrsne djelatnosti i skrenuti pažnju na njihovu dokumentarnu i likovnu vrijednost kao odraz vremena u kojem su nastali, počevši od 1965. do 2019. g. Izložbu prati katalog s reprodukcijama svih sačuvanih muzejskih plakata. Autori: Arsen Duplančić, Slobodanka Antičić
20.30 - 21.30
div
Splitski solisti
Koncert najljepših evergreen i pop skladbi u izvedbi Udruge Splitski solisti.
22.30 - 00.00
div
Muzejski kviz
Po prvi puta u Arheološkom muzeju u Splitu organizirat će se kviz općeg znanja kojeg će voditi poznati splitski autor pub kvizova Dasen Petrić. U prigodi 200. obljetnice osnutka Muzeja, naglasak će biti na arheološko-povijesnim temama, a kviz se sastoji od vizualnih, ABC i otvorenih pitanja.
18.00 - 00.00
div
Prigodna prodaja muzejskih publikacija
Posjetitelji mogu kupiti muzejske publikacije po prigodnim cijenama.
18.00 - 00.00
div
Druženje uz tople napitke i slastice
Doživite muzejski lapidarij i stalni postav kroz osvjetljenje i glazbu u dobrom društvu i ugodnom razgovoru.

Sadržaj i oblikovanje programa: ARHEOLOŠKI MUZEJ U SPLITU