Sažetak programa u Noći muzeja

Zavičajni muzej Slatina pripremio je svojim posjetiteljima niz aktivnosti kojima je cilj približiti muzej, kao instituciju široj javnosti. Izložbom Pohvala ruci našim posjetiteljima nudimo uvid u umjetnički opus Dražena Filipovića Pegle, inače rođenog Slatinčanina, s trajnim prebivalištem u Rijeci. Ostalim sadržajima cilj nam je približiti rad muzeja posjetiteljima. Mlađoj populaciji preko radionice i zabavnog kviza a odraslima putem predavanja o suvremenom pristupu muzejskoj gradi i njezinoj obradi.

Program

18.00 - 18.30
div
Pohvala ruci - Slikarske simulacije digitalnog simulakruma
Otvorenje izložbe "Pohvala ruci - slikarske simulacije digitalnog simulakruma " umjetnika Dražena Filipovića Pegle, koju je pripremila Višnja Slavica Gabout. Umjetnik, inače rođeni Slatinčanin, član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika od 1981. godine, te je član Hrvatskog društva likovnih umjetnika - Rijeka.
18.30 - 18.45
div
Nastup glazbene škole Milka Kelemena
Nastup učenika Glazbene škole Mikla Kelemena, koji će izvesti nekoliko glazbenih točaka.
18.50 - 19.00
div
Nastup dječjeg vrtića Suncokret i područnoga vrtića Mikleuš
Glazbeni i plesni nastup polaznika dječjeg vrtića Suncokret i područnoga vrtića Mikleuš koji će se održati u prizemlju muzeja
19.00 - 19.30
div
Predstavljanje "Slatinske kutijice"
Predstavljanje zadruge "Slatinska kutijica" u prizemlju muzeja. Navedena zadruga okuplja slatinske kreativce, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i udruge koje svojim proizvodima predstavljaju grad Slatinu i njegovi okolicu.
19.15 - 20.30
div
Dječja inovacija - pogled u budućnost
Radionica u potkrovlju, namijenjena učenicima osnovno školskog uzrasta čiji je cilj upoznati učenike s postmodernističkim pristupom u umjetnosti. Svojim radovima sudionici će pokazati svoju viziju budućnosti kombiniranjem slikarskih tehnika i materijala.
21.00 - 22.00
div
Tko želi biti muzealac?
Zabavni, nagradni kviz u potkrovlju, namijenjen učenicima od 5 do 8 razreda, kroz koji će sudionici odgovarati na pitanja vezana uz muzejske predmete, muzejske zbirke kao i poslove koje obavlja muzealac.
22.15 - 23.00
div
Robert Turkalj - majstor digitalne komunikacije i prezentacije Slatine i slatinske baštine
Predavanje o pogled na kulturnu i prirodnu baštinu kroz objektiv Roberta Turkalja. Strastveni fotograf koji kroz svoje radove daje drugačiju percepciju stvarnosti koja nas okružuje. Ujedno muzejskim predmetima Turkalj daje novo svjetlo i način komunikacije predmeta i posjetitelja.
23.00 - 00.00
div
Predstavljanje kalendara "2019 - godina velikih slatinskih obljetnica"
Predstavljanje kalendara za 2019. godinu, kroz koji se obilježavaju važne obljetnice grada Slatine: 100 godina od osnutka nogometnog kluba i osnutka župe sv. Josipa, 50 godine od otvorenja radio stanice, 40 godina od osnivanja skijaškog kluba i 25 godina od početka održavanja glazbenog festivala Dani Milka Kelemena.
18.00 - 00.00
div
Posjetitelji o muzeju - danas, sutra
Anketa o radu muzeja s naglaskom na očekivanja posjetitelja o radu muzeja u budućnosti

Sadržaj i oblikovanje programa: Zavičajni muzej Slatina