Sažetak programa u Noći muzeja

U planiranju programa Noći muzeja 2019. uspostavili smo suradnju s Društvom pedagoga tehničke kulture Ogulin koji će održati predavanje naziva "Stari grad Ogulin i virtualna stvarnost - oživljavanje prošlosti novim tehnologijama" popraćeno demonstracijom. Kroz cijelu večer članovi Društva će održavati i radionice te tematske aktivnosti poput izrade hologramskih prikaza znamenitih osoba ogulinske povijesti, svjetlećih bedževa i bedževa simbola Ogulina tehnikom pirografije te demonstraciju 3D ispisa ogulinskih znamenitosti i nekih muzejskih izložaka.
Djelatnici Muzeja će za ovu prigodu izraditi QR kodove za sve značajnije izloške, cijeli Muzej će dobiti besplatni wi-fi a uz sve to pripremamo tople napitke za ugodno druženje na Noći muzeja.

Program

18.00 - 01.00
div
Prezentacija stalnog muzejskog postava korištenjem QR kodova
Povodom Noći muzeja 2019. Zavičajni muzej Ogulin priprema novi način prezentacije dijela svog stalnog muzejskog postava i to putem QR (quick response) kodova. Kodovima će biti obilježeni najvažniji i najzanimljiviji predmeti postava, a skeniranjem koda posjetitelj će dobiti objašnjenja i zanimljivosti o odabranim predmetima na web stranici Muzeja, u izbornicima posebno izrađenim za tu namjenu.
19.00 - 20.00
div
"Stari grad Ogulin i virtualna stvarnost - oživljavanje prošlosti novim tehnologijama" - predavanje uz demonstraciju
Suradnici Društva pedagoga tehničke kulture Ogulin održati će predavanje na temu "Stari grad Ogulin i virtualna stvarnost - oživljavanje prošlosti novim tehnologijama" u kojem će predstaviti principe modeliranja pomoću augmented reality virtualnog iskustva. Naglasak je na prikazivanju izvornog stanja Starog grada Ogulina a posebice na rekonstruiranju izgleda starog drvenog pješačkog mosta.
20.00 - 23.00
div
Kreativne radionice Društva pedagoga tehničke kulture Ogulin
Članovi Društva pedagoga tehničke kulture Ogulin pripremaju 5 različitih radionica, od demonstracije izrade hologramskih prikaza znamenitih osoba ogulinske povijesti do izrade svjetlećih bedževa i bedževa simbola Ogulina tehnikom pirografije. Prikazati će i kako radi 3D printer na primjeru ispisa ogulinskih znamenitosti i nekih muzejskih predmeta te izazvati posjetitelje na turinir robotske alke.
18.00 - 01.00
div
Besplatan wi-fi internetski pristup u cijelom Muzeju
Povodom Noći muzeja 2019. osigurati ćemo besplatan wi-fi internetski pristup u cijelom Zavičajnom muzeju Ogulin, kako bi posjetitelji mogli pristupiti poveznicama za QR kodove i drugim sadržajima koji će se prezentirati kroz ostale programe, predavanja i radionice.
18.00 - 01.00
div
Druženje uz tople napitke
Za sve posjetitelje Zavičajnog muzeja Ogulin na Noć muzeja 2019. pripremamo topli čaj i kuhano vino za ugodno druženje.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Zavičajni muzej Ogulin