Sažetak programa u Noći muzeja

U specifičnim okolnostima funkcioniranja i održavanja manifestacije "Noć muzeja 2021." Zavičajni muzej Ogulin bavit će se svojom ulogom i percepcijom među lokalnom zajednicom.
Kao uvod u manifestaciju dana 19.01.2021. otvorena je anketa o percepciji Zavičajnog muzeja Ogulin u lokalnoj zajednici, čiji će rezultati biti prezentirani u radijskoj emisiji na Radio Ogulinu u petak 29.01.2021. U emisiji će biti riječi i o radu Muzeja, izazovima u prošloj godini i planovima za novu godinu.
Na Facebook stranici će u 18.00 sati biti objavljena virtualna šetnja Muzejom.
U 19.00 sati, također putem Facebook stranice, biti će organiziran "Muz-kviz 2" o muzejskim i nemuzejskim temama vezanim uz Ogulin.

Program

11.00 - 11.30
div
Zavičajni muzej Ogulin u lokalnoj zajednici
Dana 19.01.2021. Zavičajni muzej Ogulin pokrenuo je online anketu o svojoj percepciji među lokalnom zajednicom. Povodom Noći muzeja, u radijskoj emisiji na Radio Ogulinu, predstavit će se rezultati ankete, osvrnuti na rad Muzeja u prošloj godini te najaviti planove za ovu 2021. godinu. Cilj ovog programa je jačanje uloge Muzeja među stanovništvom Ogulina.
18.00 - 18.15
div
Virtualna šetnja Zavičajnim muzejom Ogulin
Zavičajni muzej Ogulin je 2020. godine izradio je virtualnu šetnju koja omogućuje realistično iskustvo doživljaja muzejskog prostora iz udobnosti vlastitog naslonjača, koristeći samo računalo ili pametni telefon. Povodom Noći muzeja 2021. ponovno pozivamo posjetitelje da prošeću Muzejom kroz kratki video koji će biti postavljen na Facebook stranicu Muzeja u petak 29. siječnja u 18.00 sati.
19.00 - 20.00
div
"Muz-kviz 2"
U prošlogodišnjem izdanju "Noći muzeja" Zavičajni muzej Ogulin organizirao je kviz znanja o muzejskim i nemuzejskim temama koji je privukao veliku pozornost i velik broj sudionika. Stoga i ove godine nastavljamo s kvizom, no ovoga puta u online izdanju. "Muz-kviz 2" sadržavati će pitanja o muzejskim i nemuzejskim temama, s naglaskom na Ogulin, s ciljem zabavnog i edukativnog iskustva.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Zavičajni muzej Ogulin