Sažetak programa u Noći muzeja

Zavičajni muzej Ogulin pridružuje se manifestaciji „Noć muzeja“ prezentacijom stalnog muzejskog postava putem nove mobilne aplikacije s audio vodičem.
U programu će glavni naglasak biti na izložbi o građanskom društvenom životu u prvim desetljećima 20. st. koja nosi naziv „Pristup samo pozvani“.
U planiranju našeg programa i ove smo godine uspostavili suradnju s Društvom pedagoga tehničke kulture Ogulin koji će nam pomoći obogatiti večer brojnim zanimljivim tematskim sadržajima za naše najmlađe posjetitelje.
U cilju privlačenja mlađe publike pripremamo nagradni kviz znanja naziva „Muz-kviz“ o muzejskim i nemuzejskim temama.
Uz sve to pripremamo i tople napitke za ugodno druženje na Noći muzeja u Zavičajnom muzeju Ogulin.

Program

18.00 - 00.00
div
Premijerna prezentacija stalnog muzejskog postava korištenjem mobilne aplikacije s audio vodičem
U 2019. g. pripremili smo, uz potporu Ministarstva kulture RH i Karlovačke županije novi način prezentacije stalnog muzejskog postava putem muzejske aplikacije s audio vodičem koja će web linkom biti dostupna svim posjetiteljima na njihovim mobilnim uređajima, kao i na muzejskim tablet uređajima za one koji ne posjeduju mobilni uređaj. Na Noći muzeja 2020. aplikacija će doživjeti svoju premijeru.
18.00 - 00.00
div
„Pristup samo pozvani“ - otvorenje izložbe o građanskom društvenom životu u prvim desetljećima 20. stoljeća
U manifestacijskom programu Noći muzeja ove će godine glavni naglasak biti na otvorenju izložbe o građanskom društvenom životu u prvim desetljećima 20. stoljeća koja nosi naziv „Pristup samo pozvani“ a koja će biti prva izložba postavljena u novouređenim muzejskim prostorima Zavičajnog muzeja Ogulin.
18.00 - 20.00
div
Kreativne radionice za djecu s Društvom pedagoga tehničke kulture
Članovi Društva pedagoga tehničke kulture Ogulin obogatit će večer brojnim zanimljivim tematskim sadržajima za naše najmlađe posjetitelje. Oni će tako od 18.00 do 20.00 sati moći sudjelovati u izradi hologramskih prikaza znamenitih osoba ogulinske povijesti, u izradi svjetlećih bedževa i bedževa sa simbolima Ogulina tehnikom pirografije i sl.
20.30 - 21.30
div
„Muz-kviz“ – nagradni kviz znanja o muzejskim i nemuzejskim temama
U cilju privlačenja mlađe publike pripremamo nagradni kviz znanja naziva „Muz-kviz“ o muzejskim i nemuzejskim temama, ali s naglaskom na teme koje se prezentiraju u našem muzeju, kao i drugim hrvatskim i svjetskim muzejima te o prirodnim i kulturnim znamenitostima ogulinskog kraja, značajnim povijesnim osobama i sl.
18.00 - 00.00
div
Druženje uz tople napitke
Kao i svake godine, uz sve navedene programske sadržaje pripremamo tople napitke za sve posjetitelje i ugodno druženje na Noći muzeja u Zavičajnom muzeju Ogulin.

Sadržaj i oblikovanje programa: ZAVIČAJNI MUZEJ OGULIN