Sažetak programa u Noći muzeja

I ove je godine Zavičajni muzej u Buzetu priredio, nadamo se, zanimljiv program za naše posjetielje. S obzirom na temu, održat će se digitalna radionica u kojoj će se noću fotografirati buzetske znamenitosti koje će se kasnije postaviti na Google Maps. Otvorit će se i izložba dvojice riječkih umjetnika mlađe generacije: Ivana Paulića i Ivana Valušeka, a nastupit će i riječki gitarist Darko Jurković, te bend Če bo bo, Če na na.

Program

18.30 - 20.30
div
Digitalna radionica
Radionica Buzet noću u kojoj će se fotografirati znamenitosti buzetskog starog grada i naknadno postaviti na Google mape. U slučaju lošeg vremena, fotografirat će se pojedini muzejski predmeti i također postaviti na Google mape.
21.00 - 21.30
div
Otvorenje izložbe Ivana Paulića i Ivana Valušeka
Ivan Paulić rođen je u Rijeci 1989. godine. Studirao je slikarstvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Izlaže od 2007. godine. Živi i stvara u Bakru. Ivan Valušek rođen je u Rijeci 1985. godine. Studirao je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlaže od 2006. godine. Živi i stvara u Čavlima.
21.30 - 22.30
div
Koncert Darko Jurković Charlie
Darko Jurković rođen je 20. travnja 1965. godine u Rijeci. Nižu glazbenu školu «Ivan Matetić Ronjgov» završio je 1979. godine na odjelu za violinu. Gitaru je počeo svirati kao samouk sa petnaest godina da bi nakon nekoliko godina prešao na posebnu tehniku sviranja poznatiju pod nazivom «two hands tapping». Diplomirao je na Glazbenoj akademiji u Grazu.
23.00 - 00.30
div
Koncert Če bo bo, če na na
Če bo bo, če na na je peteročlani instrumentalni bend iz Rijeke. Repertoar se sastoji od vlastitih aranžmana tradicionalnih napjeva Balkana; Hrvatske (Međimurje, Podravina), Bosne i Hercegovine (sevdalinke), Makedonije, Srbije, romskih tradicionalnih napjeva i autorskih kompozicija

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Zavičajni muzej Buzet