Sažetak programa u Noći muzeja

KOVAČIĆEVI LIKOVI I LICA - tematsko on-line predavanje. Izbor radova iz postava galerije i dr. zbirki. Autor istraživanja - Marijan Špoljar.
Predavanje nastavlja projekt edukacije gledatelja o razvoju hrvatske "Hlebinske škole" kroz Kovačićevo slikarstvo kao i smišljenije promatranje njegovih djela kroz tumačenje korištenog „slikarskog alata“.

Zaklada Mijo Kovačić je osnovana sa željom da se sačuva slikarov opus i učini ga trajno dostupnim hrvatskoj i svjetskoj javnosti kroz promociju naivnog slikarstva te likovne umjetnosti i umjetnosti uopće. Hrvatska naivna umjetnost je fenomen i kao takav je od posebne važnosti ne samo za kulturu Hrvatske, već i za cjelokupnu kulturu EU.

Program

11.00 - 23.00
div
Otvorena galerija za posjetitelji
U ovogodišnjoj manifestaciji Noć muzeja, 29.1.2021. godine galerija Mijo Kovačić će biti otvorena za posjetitelje od 11.00 sati do 15.00 sati i od 18.00 sati do 23.00 sat iza ponoći, sukladno važećim epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera RH. Na FB Galerija Mijo Kovačić možete pratiti on-line predavanje M. Špoljara “KOVAČIĆEVI LIKOVI I LICA”.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Zaklada Mijo Kovačić