Sažetak programa u Noći muzeja

Institut za istraživanje avangarde i Kolekcija Marinko Sudac predstavljaju Virtualni muzej avangarde (www.avantgarde-museum.com) koji je u više od 10 godina svoga postojanja postao ključno mjesto za avangardnu umjetnost.

Temelji se na Kolekciji Marinko Sudac, privatnoj kolekciji otvorenoj javnosti putem svojih projekata, koja ima muzejski standard sakupljanja, brige i prezentacije materijala. Sadrži više od 100 000 jedinica – ne samo radova, već i dokumentarni i arhivski materijal.

U sklopu manifestacije, uz slobodno pregledavanje materijala i informacija trenutačno dostupnih na stranici, pripremljeno je i kratko video-predavanje i publikacija s izabranim radovima iz Kolekcije, kao najava opsežne monografije Kolekcije Marinko Sudac.

Program

00.00 - 23.59
div
Istraživanje mrežne stranice Virtualnog muzeja avangarde
Korisnici mogu slobodno pregledavati dosada digitalizirani materijal iz Kolekcije Marinko Sudac (http://avantgarde-museum.com/hr/museum/kolekcija/), pregledati naše dosadašnje projekte i publikacije, pročitati tekstove povjesničara umjetnosti i najnovija događanja.
00.00 - 23.59
div
Video-predavanje "Kolekcija Marinko Sudac"
Sažeto video-predavanje bavi se Kolekcijom Marinko Sudac, načinu korištenja mrežne stranice i njezinim mogućnostima, značenju i dostignućima cjelokupnog projekta i daljnjim planovima.
00.00 - 23.59
div
Publikacija s izabranim radovima iz Kolekcije Marinko Sudac
Publikacija s izabranim radovima iz Kolekcije Marinko Sudac dostupna je za preuzimanje i pregledavanje.

Brošura (preuzimanje)

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Virtualni muzej avangarde