Sažetak programa u Noći muzeja

Prvi dio programa - Večer poezije pod nazivom "Kat mi je teško, popifka zvoni" odvijat će se putem digitalnih medija i prenositi „uživo“ iz Opće pučke škole u Šenkovcu. Pjesnici će govoriti svoje stihove na ikavskoj i iekavskoj kajkavštini te promovirati jezičnu baštinu i njezin utjecaj na suvremene tendencije te promicati važnost interakcije baštinske ustanove s lokalnom zajednicom.
Drugi dio Noći muzeja bit će izložba umjetničkih slika postavljena u prozorima zgrade Opće pučke škole i na njezinom ulazu te će posjetitelji "izvana" prvi puta moći razgledati dio umjetničke ostavštine nedavno preminule slikarice Senke Petek. Izložba "Pred Senkinom kućom" bit će organizirana u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

Program

18.00 - 19.00
div
Večer poezije "Kat mi je teško, popifka zvoni"
Večer poezije pod nazivom "Kat mi je teško, popifka zvoni" odvijat će se putem digitalnih medija i prenositi „uživo“ iz Opće pučke škole u Šenkovcu. Pjesnici će govoriti svoje stihove na ikavskoj i iekavskoj kajkavštini te promovirati jezičnu baštinu i njezin utjecaj na suvremene tendencije te promicati važnost interakcije baštinske ustanove s lokalnom zajednicom.
18.00 - 22.00
div
Izložba umjetničkih slika "Pred Senkinom kućom"
Izložba umjetničkih slika postavljena u prozorima zgrade Opće pučke škole i na njezinom ulazu te će posjetitelji "izvana" prvi puta moći razgledati dio umjetničke ostavštine nedavno preminule slikarice Senke Petek. Izložba "Pred Senkinom kućom" bit će organizirana u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Udruga Ivana Perkovca, Opća pučka škola