Sažetak programa u Noći muzeja

Sveučilište u Zagrebu najstarije je sveučilište s neprekidnim djelovanjem u Hrvatskoj i jedna od najznačajnijih i najvećih domaćih akademskih institucija. Nastavno na proslavu svoje 350. obljetnice, u Noći muzeja će posjetitelji moći upoznati dio bogate povijesne i kulturne baštine Sveučilišta i njezin znanstveni, kulturni i društveni značaj kroz prigodnu izložbu, odabrane pisane i audiovizualne zapise, razgled Rektorata i predstavljanje Topoteke Sveučilišta u Zagrebu.

Program

18.00 - 00.00
div
Izložba „Arhivska baština Sveučilišta u Zagrebu – odabrani dokumenti“
U Rektoratu Sveučilišta, u sveučilišnom arhivu, čuva se gradivo iz modernog razdoblja života Sveučilišta, od 1874. godine do danas: administrativna i financijska dokumentacija, spisi sveučilišnih tijela, dokumentacija o polaznicima sveučilišnih studijskih programa te stručnoj i znanstveno-istraživačkoj djelatnosti, raznovrsne zbirke tiskovina i publikacija, kao i druge dokumentacijske cjeline.
18.30 - 23.30
div
Predstavljanje Topoteke Sveučilišta u Zagrebu
Topoteka Sveučilišta u Zagrebu virtualni je arhiv kroz koji su javnosti dostupni različiti arhivski izvori veazani uz povijest, razvoj, organizacijske mijene i aktivnosti Sveučilišta, koji se danas čuvaju u raznovrsnim javnim, privatnim, lokalnim i specijaliziranim zbirkama. Topoteka Sveučilišta otvorena je svima zainteresiranima za suradnju u prikupljanju i objavi novih zapisa.
18.30 - 23.30
div
Razgled aule Sveučilišta u Zagrebu
18.30 - 23.30
div
Projekcija Filma o povijesti Sveučilišta u Zagrebu
18.00 - 00.00
div
Nagradna igra za posjetitelje

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Sveučilište u Zagrebu