Sažetak programa u Noći muzeja

Stalni postav Domovinskog rata muzejski je projekt uokviren u cjelinu od gotovo 600 predmeta obrađenih i izloženih po suvremenim muzejskim standardima s mnoštvom edukativnih, multimedijskih i interaktivnih sadržaja. Postav djeluje u muzejskoj čuvaonici na Trgu Stjepana Radića 9 te u budućem Muzeju OZ i ZP Bjelovar na Spomen području Barutana. Postav čuva vrlo vrijedne predmete hrvatskih branitelja, ali i istaknutih osoba poput pobočnika Predsjednika RH, ratnih načelnika Glavnog stožera OSRH, ratnih pilota i sl.

Program

19.00 - 21.00
div
Online prijenos programa Noć muzeja 2021. iz Stalnog muzejskog postava
Online prijenos iz Stalnog muzejskog postava, virtualna šetnja kroz postav, razgovori s braniteljima, razgovori s članovima Društva. Online prijenos live preko platforme Facebook.
19.00 - 22.00
div
Stalni muzejski postav Domovinskog rata
Postav je otvoren za posjetitelje za Noć muzeja 2021. Pozivamo posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera i prate upute članova Društva koje će dobiti na ulazu u Postav.
19.00 - 19.30
div
Live streaming putem Facebook stranice - Priča o pogotku
Live streaming putem Facebook stranice Razgovor sa zapovjednikom oklopne bojne 105. brigade pukovnikom Darkom Banjeglavom
19.30 - 20.00
div
Live streaming putem Facebook stranice - Priča o zlatnom lančiću
Live streaming putem Facebook stranice Razgovor s Andreom Posarić, djetetom poginulog hrvatskog branitelja u Kusonjama u rujnu 1991.
20.00 - 20.30
div
Live streaming putem Facebook stranice - Priča o Bljesku i Oluji
Live streaming putem Facebook stranice Razgovor s Mariom Đurakom, predsjednikom Udruge specijalne policije Omege Bjelovar
20.30 - 21.00
div
Live streaming putem Facebook stranice - Priča o Subotici
Live streaming putem Facebook stranice Razgovor s Damirom Moćanom, ročnim vojnikom JNA na službi u Subotici 1991.
21.00 - 21.30
div
Posebna priča - iznenađenje
Pratite nas!

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Stalni muzejski postav Domovinskog rata