Sažetak programa u Noći muzeja

Milan Žegarac Peharnik desetljećima je bilježio i prikupljao čudnovata događanja, misterije i legende samoborskog kraja. Samoborski muzej objaviti će ih te promovirati 2020. godine na Noć muzeja. Publikacija bi sadržava 30 legendi pisanima na kajkavskom narječju. Na dnu svake legende je rječnik s objašnjenjima dijalektalnih riječi. Neke od legendi objavio je Milan Lang (Samobor: narodni život i običaji te Zborniku za narodni život i običaj), a neke do sada nisu nikada objavljenje te su se, možda i stoljećima prenosile iz generaciju u generaciju. S ciljem da publikacija bude privlačnija i pristupačnija, legende je ilustrirala umjetnica Maja Cipek.

Program

18.00 - 18.45
div
Edukativna radionica "Legende o Hajdima"
18:00 - 18:45 - prva edukativna radionica "Legenda o Hajdima" Voditelji radionice : Vanda Bartulica, Snježana Graberski i Goran Šobota Radionica je prvenstveno namijenjena školskom uzrastu od 1. do 4. razreda, no svi su dobrodošli!
19.00 - 19.45
div
Edukativna radionica "Legende o Hajdima"
19:00 - 19:45 - prva edukativna radionica "Legenda o Hajdima" Voditelji radionice : Vanda Bartulica, Snježana Graberski i Goran Šobota Radionica je prvenstveno namijenjena školskom uzrastu od 1. do 4. razreda, no svi su dobrodošli!
20.00 - 21.00
div
Legende samoborskog kraja
Predstavljanje knjige "Legende samoborskog kraja" Milana Žegarca

Sadržaj i oblikovanje programa: Samoborski muzej