Sažetak programa u Noći muzeja

Devetu godinu za redom Pučko otvoreno učilište Vrbovec uključilo se u projekt Noći muzeja. Ove godine uz stalni postav Muzejske zbirke u dvorcu Patačić svakog punog sata moći će se poslušati zvukove prošlosti na muzejskom klaviru u izvođenju učenika i profesora Glazbenog odjela II. osnovne škole Vrbovec.
U Maloj galeriji postavit ćemo gostujuću izložbu MUO Zagreb pod nazivom Stoljeće ručnog sata autorice dr. sc. Vesne Lovrić Plantić. Na izložbi ćemo prikazati oko osamdeset ručnih satova iz fundusa MUO nastalih u razdoblju od 1914. do danas.
Obilježavanje Noći muzeja završit ćemo besplatnom filmskom projekcijom.

Program

18.00 - 23.00
div
Muzejska zbirka
Muzejska zbirka smještena je u središnjem gradskom parku, na prvom katu dvorca Patačić. Zainteresirani posjetitelji mogu razgledati Arheološku, Etnografsku, Kulturno-povijesnu te Likovnu zbirku.
18.00 - 23.00
div
Stoljeće ručnog sata
Na izložbi Stoljeće ručnog sata prikazat ćemo osamdesetak ručnih satova iz fundusa MUO Zagreb nastalih u razdoblju od 1914. do danas. Osim satova bit će izložene i reklame, ilustracije i "eksplozije" različitih tipova satnog mehanizma. Prikazat ćemo i film o proizvodnji ručnog sata te interaktivnu kompjutersku aplikaciju. Autorica izložbe je dr. sc. Vesna Lovrić Plantić.
19.00 - 21.00
div
Zvukovi prošlosti na muzejskom klaviru
Svakog punog sata u Muzejskoj zbrci u Dvorcu Patačić moći će se poslušati zvukove prošlosti na muzejskom klaviru u izvođenju učenika i profesora Glazbenog odjela II. osnovne škole Vrbovec.
21.00 - 23.00
div
Male žene -film
Noć muzeja završit ćemo filmskom projekcijom Male žene.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Pučko otvoreno učilište Vrbovec