Sažetak programa u Noći muzeja

Ove godine i Kaštel Zrinskih u Brodu na Kupi otvara vrata svog stoljetnog dvorca u kojem će posjetitelji bez naplate ulaza, samostalno ili stručno vođeni razgledati stalni postav i izložbu, te interpretacijski centar. Hoće li se i ovdje zaviriti u naš Muzej u Rijeci, potrebno je provjeriti u dvorcu koji će biti otvoren od 18.00 do 23.00 sata.
Posjet Muzeju u Rijeci i Kaštelu u Brodu na Kupi nadopunite posjetom Facebook društvene mreže @Prirodoslovni.muzej.Rijeka gdje će se odvijati zanimljiv digitalni program.

Program

18.00 - 23.00
div
besplatan ulaz
besplatan ulaz u Kaštel za sve posjetitelje, razgled Interpretacijskog centra Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana, novog stalnog postava „Divljina s pogledom na more“ te izložbe "Zmije Hrvatske" autora Griše Planinca.
18.00 - 23.00
div
stručna vodstva stalnim postavom i interpretacijskim centrom u Kaštelu Zrinskih
18.00 sati, 20.00 sati, 22.00 sata: dobrodošlica u Kaštel Zrinskih i upoznavanje s Interpretacijskim centrom i „Kulturno-turističkom rutom Putovima Frankopana“, voditeljica Klara Bukovac; stručno vodstvo stalnim postavom „Divljina s pogledom na more“, voditelj dr. sc. Boštjan Surina
18.00 - 23.00
div
digitani prozor u sadržaje Prirodoslovnog muzeja Rijeka u Rijeci
Virtualni posjet stalnom postavu „Špilja - u mraku krškog podzemlja“ autorice Nadie Dunato Pejnović i otkrivanje detalja o izumrlom zastrašujućem vegetarijancu, videoprojekcija „Špilja“.
18.00 - 21.00
div
edukativni kutak „Zmijuganje po muzeju“
Zabavna prirodoslovna avantura namijenjena najmlađim posjetiteljima ovogodišnje Noći muzeja u kojoj će upoznati zmije Hrvatske, pridobiti zmijsku iskaznicu i postati pravi stručnjaci. Kroz pustolovinu će otkriti kako napraviti preparat zmije, istražiti njihovu kožu pod lupom, a za kraj, uz pomoć balona pokušati podignuti papirnatu zmiju s tla. Autorica: Anita Hodak Voditeljica: Marta Blažević

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Prirodoslovni muzej Rijeka – Kaštel Zrinskih