Sažetak programa u Noći muzeja

Prirodoslovni muzej Dubrovnik u Noći muzeja bit će otvoren za posjetitelje do 22.00 sata uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Program manifestacije odvijat će se online na službenoj Facebook stranici muzeja. Okosnica ovogodišnjeg programa je novootvorena izložba Zadrži dah koja predstavlja ljepote Jadranskog mora i morskih organizama. Izložba obrađuje i jedan od globalnih ekoloških problema današnjice – preopterećenost mora otpadom s fokusom na plastični otpad.

Program

18.00 - 19.00
div
Edukativno kreativni materijali za najmlađu publiku (bojanka mozgalica, pjesmica i križaljka)(na službenoj Facebook stranici)
U mozgalici bojanki pokušaj pronaći 15 morskih organizama, pročitaj pjesmicu i promisli što možeš napraviti za očuvanje morskog okoliša. Rješavanjem pojmova iz križaljke dobit ćeš odgovor na pitanje koji je to veliki ekološki problem mora i oceana.
19.00 - 21.00
div
Šetnja izložbom Zadrži dah – kratki video isječci (na službenoj Facebook stranici)
Izložba Zadrži dah predstavlja ljepote Jadranskog mora i morskih organizama. Izložba obrađuje i jedan od globalnih ekoloških problema današnjice – preopterećenost mora otpadom s fokusom na plastični otpad

Sadržaj i oblikovanje programa: Prirodoslovni muzej Dubrovnik