Sažetak programa u Noći muzeja

Okosnica Noći muzeja 2020. biti će gostujuća izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja KOMARCI – najsmrtonosnije životinje na Zemlji. Prati je zanimljiv popratni program koji uključuje stručna vodstva za djecu i odrasle, kviz znanja te edukativno-kreativne radionice. Program počinje u 18.00 sati i traje do 1.00 sat iza ponoći. Ulaz u Prirodoslovni muzej Dubrovnik je besplatan.

Program

18.00 - 18.45
div
Zanimljivosti o komarcima /RADIONICA
Djeca će u kratkom i zanimljivom predavanju čuti mnoštvo zanimljivosti o komarcima i kukcima općenito. Promatrat će ih kroz mikroskop i učiti o morfologiji kukaca. Kreativnost će pokazati u izradi edukativnih listića raznim likovnim tehnikama. Radionica je namijenjena predškolskom i osnovnoškolskom uzrastu.
18.45 - 19.00
div
Kviz znanja za najmlađe
U kvizu znanja djeca će pokazati svoje znanje o komarcima, a najuspješniji će biti nagrađeni.
19.15 - 20.00
div
Biologija komaraca /RADIONICA
Biologija komaraca radionica je namijenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta u kojoj će učiti o životnom ciklusu i razvojnim fazama komaraca. Mikroskopom i povećalima proučavat će njihovu morfologiju, naučit će što im je neophodno za život, kako prezimljuju, kako se hrane, te koje biljke mogu otjerati najtvrdoglavije komarce i obraniti se na prirodan način od ovih napornih kukaca.
20.30 - 23.00
div
Koktel zabava uz glazbu u atriju Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik
.
18.00 - 01.00
div
KOMARCI najsmrtonosnije životinje na Zemlji /IZLOŽBA
Izložba prikazuje vrijedne zbirke komaraca u Republici Hrvatskoj, prezentira invazivne vrste komaraca, upoznaje posjetitelje s važnim biološkim karakteristikama ove zanimljive skupine kukaca, morfologijom njihovih razvojnih stadija, ali i s brojnim metodama njihovog suzbijanja.

Sadržaj i oblikovanje programa: Prirodoslovni muzej Dubrovnik