Sažetak programa u Noći muzeja

Učenici će skupa sa svojim učiteljicama dr.sc. Valentinom Lasić, učiteljicom savjetnicom ( Povijest) i Goranom Babić( učiteljicom mentoricom) provesti aktivnosti :
1. Integracija Dana muzeja i Dana sjecanja na holokaust- izložba povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta s učeničkim zidom mira
2. Mrežna stranica međunarodnog projekta Virtual Museum Night 2022 koji se provodi na platformi eTwinning u kojem su projektni partneri razmijenili ljubavne priče i legende te ih prezentirali kroz razne kreativne uratke - filmove, stripove, glazbu. Osim priča, upoznajte se i s prirodnom baštinom zemalja sudionika projekta kao i sa važnim znanstvenicima, a šećer za kraj je originalni recept za tortu koji je nastao inspiriran ovim projektom.

Program

07.45 - 23.59
div
Izložba - integracija Dana muzeja i Dana sjecanja na holokaust
Integracija Dana muzeja i Dana sjecanja na holokaust- izložba povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta s učeničkim zidom mira ( poruke mira) te prikazom Židova koji su živjeli u Hrvatskoj. Neki su preživjeli holokaust ( Artur Takač, istaknuti sportski djelatnik koji je imao kuću u našem mjestu), neki nisu ( Lea Deutsch, hrvatska Shirley Temple), no obilježili su povijest.
07.45 - 23.59
div
Mrežna stranica međunarodnog projekta koji se provodi na platformi eTwinning pod nazivom Virtual Museum Night 2022
Mrežna stranica međunarodnog eTwinning projekta Virtual Museum Night 2022 u kojem su projektni partneri razmijenili ljubavne priče i legende te ih prezentirali kroz razne kreativne uratke - filmove, stripove, glazbu. Osim priča, upoznajte se i s prirodnom baštinom zemalja sudionika projekta kao i sa važnim znanstvenicima, a šećer za kraj je originalni recept za tortu inspiriran ovim projektom.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Osnovna škola dr. Franje Tuđmana Brela