Sažetak programa u Noći muzeja

U Noći muzeja, petak 28. siječnja 2022. godine. moći ćete uz stalni postav razgledati izložbu „70 godina nam je već ili tek“ posvećenu Narodnom muzeju i galeriji i KUD-u „Ilija Dorčić“ koji su u 2021. godini obilježili sedam desetljeća djelovanja, te su i dobitnici Godišnjih nagrada Grada Novog Vinodolskog.
Održat će se i dva zanimljiva predavanja i to: „Tragom Bogorodice iz starih Ledenica“ pripremile doc. dr. sc. Barbara Španjol-Pandelo i dr. sc. Palma Karković Takalić (Filozofski fakultet u Rijeci), te “Glagoljska isprava iz 1309. o sporu između Ledeničana i Novljana“ pripremili prof. dr. sc. Željko Bartulovć (Pravni fakultet Rijeka) i Antonija Mažuranić, prof. (OŠ Ivana Mažuranića Novi Vinodolski).

Program

18.00 - 23.00
div
"70 godina nam je već ili tek"
Izložba "70 godina nam je već ili tek" prigodna je i posvećena Narodnom muzeju i galeriji te KUD-u "Ilija Dorčić" iz Novog Vinodolskog osnovanih 1951. godine. Postavljena je u slavljeničkoj godini i prikazuje sedam desetljeća djelovanja ali i brojne pojedince zaslužne za njihovo kontinuirano postojanje.
18.00 - 23.00
div
Stalni postav
U stalnom postavu muzeja, smještenom na drugom katu frankopanskog kaštela, predstavljena je zanimljiva prošlost Novog Vinodolskog - frankopanskog grada, grada glagoljice, Vinodolskog zakona, obitelji Mažuranić i bana Ivana, grada turizma, folklora i narodnih običaja te umjetnika.
18.30 - 18.50
div
"Tragom Bogorodice iz starih Ledenica"
Predavanje "Tragom Bogorodice iz starih Ledenica" , o poznatim ali i nekim novim spoznajama, pripremile su i održat će doc. dr. sc. Barbara Španjol - Pandelo i dr. sc. Palma Karković Takalić iz Filozofskog fakulteta u Rijeci.
18.55 - 19.15
div
"Glagoljska isprava iz 1309. godine o sporu između Ledeničana i Novljana"
Zanimljivo predavanje "Glagoljska isprava iz 1309. godine o sporu između Ledeničana i Novljana" pripremili su prof. dr. sc. Željko Bartulović - Pravni fakultet Rijeka i Antonija Mažuranić, prof. - OŠ Ivana Mažuranića iz Novog Vinodolskog.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Narodni muzej i galerija