Sažetak programa u Noći muzeja

U povodu manifestacije Noć muzeja MMC Dražen Petrović će biti otvoren za posjetitelje od 10 do 17 sati.
Ulaz će uz stručno vodstvo biti besplatan za sve posjetitelje. Grupni posjet je ograničen na 10 osoba, uz prethodnu najavu. Osim stalnog postava posjetitelji će moći pogledati izložbu "Svijet brojki košarkaškog Mozarta".
U skladu s temom ovogodišnje Noći muzeja na webu će biti predstavljena virtualna izložba "Dražen u umjetnosti" na kojoj će se moći vidjeti odabrana umjetnička djela iz fundusa muzeja od kojih nekoliko nikada nije bilo izlagano te se putem ove izložbe prvi put predstavljaju javnosti. Poveznica na izložbu biti će dostupna u petak.

Molimo prethodnu najavu putem e-pošte promo@drazenpetrovic.net ili telefona 01/4843-146.

Program

10.00 - 23.00
div
Virtualna izložba "Dražen u umjetnosti"
Izložba je pregled spomeničke baštine Hrvatske i svijeta, te odabranih djela iz fundusa Muzeja s prikazom Dražena Petrovića na slikama, reljefima, karikaturama, poštanskim markama, plaketama i srebrnjacima te trofejima. Među umjetnicima koji su vješto portretirali i oblikovali prvog hrvatskog kapetana eminentna su imena hrvatske umjetnosti. https://drazen-u-umjetnosti.mmcdrazenpetrovic.hr/
10.00 - 17.00
div
Stalni postav
Posjetitelji će u petak, od 10 do 17 sati, moći uz stručno vodstvo besplatno razgledati stalni postav muzeja. Stalni postav kronološki slijedi Draženov životni put od Šibenika, preko Zagreba i Madrida do SAD-a, kao i uspjehe s reprezentacijom. Uz njih su izloženi i predmeti svakodnevne uporabe, sportski rekviziti, oprema te predmeti koji svjedoče o Draženovu javnom i privatnom životu.
10.00 - 17.00
div
Svijet brojki košarkaškog Mozarta
Putem tematske, edukativno-informativne izložbe pod nazivom "Svijet brojki košarkaškog Mozarta" posjetitelji će moći saznati koliko je ukupno poena Dražen Petrović zabio u osam sezona u Šibenki i Ciboni, koliko puta je ponio titulu najboljeg strijelca, kakav je imao učinak u NBA-u i mnoge druge Draženove rekorde.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović