Sažetak programa u Noći muzeja

Tijekom večeri, uz stalni postav posjetiteljima će na info-pultovima biti dostupan i multimedijalni sadržaj s brojnim video materijalima, fotografijama, tekstovima te sadržajem za najmlađe, a u intervalima će se projicirati i desetominutni dokumentarni film o Draženu Petroviću, autora Ivana Klifa Marušića. Također, bit će predstavljena i novo postavljena izložba „Eurobasket 1989. u Zagrebu“ o europskom prvenstvu održanom u Zagrebu 1989. godine. Za manifestaciju Noći muzeja posjetiteljima će putem mobilne aplikacije biti ponuđen dodatan interaktivan sadržaj u vidu animacije Draženovog spomenika (djelo akademskog kipara Kuzme Kovačića) koju će posjetitelji moći pogledati putem svog mobitela.

Program

18.00 - 23.00
div
Eurobasket 1989. u Zagrebu
Informativno-edukativno izložbom Eurobasket 1989. Zagreb prisjetili smo se europskog prvenstva održanog u Domu sportova u Zagrebu na kojem je nastupila ponajbolja reprezentacija bivše države i turnira na kojemu je Dražen Petrović zabijao preko 30 koševa čime je ovo natjecanje u povijesti košarke ostalo zapamćeno kao jedno od Draženovih najboljih.
18.00 - 23.00
div
Stalni postav Muzejsko-memorijalnog centra Dražen Petrović
Stalni postav kronološki prati Draženov životni put od Šibenika do SAD-a te uspjehe s reprezentacijom. Izloženi su trofeji, priznanja i nagrade, sportski rekviziti, oprema te predmeti koji svjedoče o Draženovom javnom i privatnom životu. Uz stubište su kronološki postavljeni njegovi dresovi, a od ostalih košarkaša mogu se vidjeti dresovi Stepha Currya, Michaela Jordana, Luke Dončića i G. Dragića.
18.00 - 22.15
div
Desetominutni film Ivana Marušića Klifa
U određenim intervalima, svakih 45 minuta, bit će projekcija desetominutnog filma Ivana Marušića Klifa o Draženovom životu i karijeri.
20.00 - 23.00
div
Animacija Draženovog spomenika
Posjetiteljima će putem mobilne aplikacije biti ponuđen dodatan interaktivan sadržaj u vidu animacije Draženovog spomenika, postavljenog ispred MMCDP-a, autora Kuzme Kovačića. Autor ovog interaktivnog koncepta je firma Astarta plus d.o.o., a animacija Draženovog spomenika obogatit će ponudu Noći muzeja postojećim korisnicima, a potencijalne zainteresirati za posjet.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović