Sažetak programa u Noći muzeja

U Noći muzeja 2022. godine posjetitelji će moći razgledati stalne i povremene izložbe triju lokacija Muzeja grada Karlovca - Gradskog muzeja Karlovac, Muzeja Domovinskog rata i Galerije "Vjekoslav Karas". U Gradskom muzeju Karlovac posjetitelji će slobodno razgledati stalni muzejski postav, izložbu arheoloških i arhivskih istraživanja „Vrata Zvijezde“. U Muzeju Domovinskog rata Karlovac - Turanj posjetitelji će moći razgledati stalni unutarnji i vanjski postav i fotografsku izložbu "Lica Karlovčana 1991. - 2021.", a u Galeriji "Vjekoslav Karas" ih čeka gostujuća izložba Etnografskog muzeja "Braća Seljan kroz prašume i pustinju" uz koncert brazilske glazbe skupine "BraziuFlor".

Program

17.00 - 23.00
div
Stalni postav / Gradski muzej Karlovac
Stalni postav Gradskog muzeja smješten je na prvom katu, u hodniku i u sedam soba, a istkan je od izložaka čiji vremenski raspon seže od najstarijih geoloških razdoblja do naših dana. Svakoj prostoriji pripada jedan posebni kronološko-tematski sklop, a najavljuje se i onaj koji slijedi u idućoj prostoriji.
17.00 - 23.00
div
Izložba "Vrata Zvijezde" / Gradski muzej Karlovac
Izložba recentnih arheoloških i arhivskih istraživanja karlovačke Zvijezde „Vrata Zvijezde“ interpretirani su značajni rezultati karlovačkih istraživanja te prikazana nova saznanja o najpoznatijoj i najzanimljivijoj karlovačkoj Zvijezdi. Izložba je prezentirana u tri različita prostora, koji zauzimajući uloge autentičnih pripovjedača kreiraju mjesta dijaloga renesansne Zvijezde s posjetiteljima.
17.00 - 23.00
div
Stalni postav Karlovac 1991. - 1995. / Muzej Domovinskog rata Karlovac - Turanj
Muzej je dom jedinstvenom stalnom postavu koji se sastoji od unutarnjeg i vanjskog dijela izložbe „Karlovac 1991. – 1995.” Stalnom izložbom predstavljena je suvremena hrvatska povijest u kojoj se prepliću tema obrane grada Karlovca i života civila tijekom Domovinskog rata. Muzej čuva izložbu suvremenog, ambijentalnog i interaktivnog dizajna s više od 400 originalnih muzejskih predmeta.
17.00 - 23.00
div
Izložba fotografija "Lica Karlovčana 1991. - 2021." / Muzej Domovinskog rata Karlovac - Turanj
Kao ratni fotoreporter Dinko Neskusil snimio je tisuće fotografija. Među fotografijama su i portreti Karlovčana, prognanika i onih koji su ratnu svakodnevicu dijelili s Karlovčanima. Osobe s fotografija autor je nakon trideset godina potražio i ponovo ih fotografirao u istom ambijentu. Fotografije predstavljene na izložbi omogućuju zanimljivu vizualnu usporedbu istih motiva s vremenskim odmakom.
17.00 - 23.00
div
Izložba "Braća Seljan kroz prašume i pustinju" / Galerija "Vjekoslav Karas"
Gostujuća izložba Etnografskog muzeja Zagreb predstavlja sva putovanja braće Seljan. Posjetitelji imaju priliku razgledati brojne predmete koje su braća donijela sa svojih putovanja te dobiti detaljne informacije o njihovim istraživanjima. Interaktivni dijelovi izložbe posjetiteljima približuju s kakvim su se fizičkim naporima Seljani susretali tijekom svojih istraživanja.
19.00 - 19.30
div
Koncert brazilske glazbe skupine "BraziuFlor" / Galerija "Vjekoslav Karas"
U Galeriji "Vjekoslav Karas" će se povodom obilježavanja Noći muzeja, u sklopu izložbe o braći Seljan, održati koncert skupine „BraziuFlor“ iz Zagreba koja izvodi brazilsku glazbu poput bossa nove, sambe i brazilske popularne glazbe MPB-a. Na Noć muzeja u Karlovac, kao trio u sastavu, dolaze poznati glazbenici Katarina Ramljak, Victor da Costa i Pavao Golubić. Koncert će biti održan u 3 seta.
20.00 - 20.30
div
Koncert brazilske glazbe skupine "BraziuFlor" / Galerija "Vjekoslav Karas"
Drugi set skupine „BraziuFlor“ iz Zagreba koja izvodi brazilsku glazbu poput bossa nove, sambe i brazilske popularne glazbe MPB-a.
21.00 - 21.30
div
Koncert brazilske glazbe skupine "BraziuFlor" / Galerija "Vjekoslav Karas"
Treći set skupine „BraziuFlor“ iz Zagreba koja izvodi brazilsku glazbu poput bossa nove, sambe i brazilske popularne glazbe MPB-a.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: MUZEJI GRADA KARLOVCA