Sažetak programa u Noći muzeja

Uz Stalni postav MUO posjetitelje očekuju i izložbe:
Visovac: Duhovnost i kultura na Biloj Stini, baštinska izložba blaga riznice Franjevačkog samostana Majke od Milosti s otoka Visovca;
Staša Čimbur - All You Need is a Hat – šeširi i assemblage;
Suvremeni umjetnici u Stalnom postavu MUO - Marina Bauer: PREKAPANJA;
Dječji Orašar Escape Room - prikaz scena iz baleta Orašar poput Badnje Večeri, Snježnog kraljevstva, Bala cvijeća i Kraljevstva šećera s pomno odabranim predmetima iz fundusa Muzeja za umjetnost i obrt.
Farewell My Muse, performance povodom zatvaranja izložbe Staše Čimbur All You Need is a Hat, početak u 22 h.
Museum shop - Sretne vrećice iznenađenja
Ponuda publikacija i suvenira do 70 % popusta
10% na kupnju iznad 100,00 kn

Program

18.00 - 01.00
div
Noć muzeja u Muzeju za umjetnost i obrt - 140 GODINA MUZEJA ZA UMJETNOST I OBRT
Uz Stalni postav posjetitelje očekuju i izložbe: Visovac: Duhovnost i kultura na Biloj Stini; Staša Čimbur - All You Need is a Hat; Suvremeni umjetnici u Stalnom postavu MUO - Marina Bauer: PREKAPANJA; dječji Orašar Escape Room. Farewell My Muse, performance povodom zatvaranja izložbe Staše Čimbur, početak u 22 h. Museum shop-Sretne vrećice iznenađenja i popusti do 70% na publikacije i suvenire.
18.00 - 01.00
div
Visovac: Duhovnost i kultura na Biloj Stini
Velika baštinska izložba blaga riznice Franjevačkog samostana Majke od Milosti s otoka Visovca. Izložba predstavlja vrijedan korpus baštine samostana s preko 500 predmeta.
18.00 - 01.00
div
Staša Čimbur - All you need is a hat - šeširi i assemblage
Na izložbi su predstavljeni različite ideje šešira kao klasičnog, elegantnog no i provokativnog, a ipak nosivog modnog predmeta.
18.00 - 01.00
div
Suvremeni umjetnici u Stalnom postavu MUO - Marina Bauer: PREKAPANJA
Autorski projekt kiparice osmišljen za SP MUO kao komunikacija s muzejskom zbirkom, predstavlja reakciju na temeljnu muzejsku nelagodu – zabranu dodirivanja predmeta.
18.00 - 01.00
div
Dječji Orašar Escape Room
Prikaz najljepših scena iz baleta Orašar poput Badnje Večeri, borbe Kralja miševa i Orašara, Snježnog kraljevstva, Bala cvijeća i Kraljevstva šećera s pomno odabranim predmetima iz fundusa Muzeja za umjetnost i obrt.
22.00 - 22.05
div
Farewell My Muse, performance povodom zatvaranja izložbe Staše Čimbur All You Need is a Hat – Asamblaži i šeširi
Performance s elementima koreografiranog body paintinga prema ideji Dina Baksa. Umjetnik pri kraju života i stvaralačkog ciklusa sniva san u kojem susreće svoju muzu koja predstavlja sve njegove kreacije i djela. Dolazi mu čista poput praznog slikarskog platna, on je oslikava i udahnjuje joj život. Izvođači: Dino Baksa - šminker, baletan; Cristiana Rotolo - balerina
18.00 - 01.00
div
Popust u Museum shopu
S radošću vas obavještavamo da smo za Vas još jednom pripremili MUO vrećice iznenađenja te samo 31.1.2020. u Noći muzeja možete kupiti MUO SRETNU VREĆICU po cijeni od 20,00 kn. Sadržaj je naravno drugačiji od prošle MUO sretne vrećice, ali ne smijemo ga otkriti. :) Ostalo: 10% na kupnju iznad 100,00 kn Ponuda publikacija i suvenira do 70 % popusta

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: MUZEJ ZA UMJETNOST I OBRT ZAGREB