Sažetak programa u Noći muzeja

Muzej Turopolja već godinama sudjeluje u Noći muzeja i posjećenost je svake godine sve veća. Neki od naših programa postali su tradicionalni, kao na primjer koncert Umjetničke škole Franje Lučića. Na programu je uvijek sadržaj za najmlađe na samom početku, ove godine to je predstava za djecu "Lektira na oko" i likovne radionice. Osim koncerta Umjetničke škole, program završavamo koncertom grupe KEOPS, hard rock/heavy metal. U ponudi je svake godine okrjepa uz topli čaj i kuhano vino. Ove godine obilježava se 60 godina od osnutka Muzeja i tom prigodom izložit će se fotografije samih početaka prikupljanja materijala i postavljanja prvih izložbi. To je ujedno i najava ovogodišnjih događanja vezanih uz proslavu šezdesetog rođendana.

Program

18.00 - 00.00
div
Stalni postav
U stalnom postavu Muzeja su četiri zbirke: etnografska, kulturno-povijesna, arheološka i likovna zbirka
18.00 - 00.00
div
Brončano doba Turopolja
Izložba je postavljena u sklopu programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska pod nazivom Prehistory Adventure. Program je osmišljen s ciljem promicanja istraživanja, zaštite i očuvanja bogate i vrijedne pretpovijesne arheološke baštine.
18.00 - 19.00
div
Lektira na oko
Dramsko scenski projekt koji na zanimljiv i popularan način predstavlja nekoliko naslova iz osnovnoškolske lektire. Autorice su Ana Katulić i Anita Pukanić. Ovaj projekt trebao bi probuditi interes za knjigu i otvoriti vrata novih svjetova u koje nas knjige vode.
19.00 - 20.00
div
Sagradi muzej
2020. godine Muzej Turopolja slavi 60 godina od osnutka. Djeca će na radionici izrađivati modele muzeja od papira, a potom ih ukrašavati.
20.00 - 21.00
div
Koncert Umjetničke škole Franje Lučića
Koncert učenika Umjetničke škole Franje Lučića već je tradicionalno događanje u Noći muzeja te svake godine ima sve više posjetitelja.
20.00 - 21.00
div
Brončano doba Turopolja, arheološko predavanje - Dr. sc. Andreja Kudelić, Institut za arheologiju
Predavanje vezano uz arheološku izložbu "Brončano doba Turopolja"
21.00 - 22.00
div
Izrada metalnog nakita Zlatka Odrčića
Zlatko Odrčić je velikogorički umjetnik koji se bavi kreiranjem i izradom umjetničkog unikatnog nakita, plitkih reljefa, medalja, plaketa te skulptura. Uz to slika, izrađuje suvenire i arheološke replike, restaurira srebrne i zlatne starine, ilustrira knjige.
22.00 - 23.00
div
Likovne radionice, voditeljica Marija Lovrić
Likovna radionica
23.00 - 00.00
div
Koncert grupe KEOPS
Grupa KEOPS oformljena je u Rijeci, do sad su izdali dva albuma: "Keops" i "Lice sudbine". Nakon toga se okreću žešćem zvuku i inozemnoj karijeri. Svirali su diljem regije, od čega izdvajaju nastup u Lisinskom i na Trsatskoj Gradini s gudačkim kvartetom. U Muzeju će odsvirati neke od svojih najpoznatijih pjesama plus svjetske rock hitove, akustično u full sastavu:)

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Turopolja