Sažetak programa u Noći muzeja

Noć muzeja 2020. započet će s putovanjem u svijet mašte - veselim, zabavnim i zaigranim pričama za djecu, ali i za sve odrasle koji čuvaju dijete u sebi. Publika će također imati priliku razgledati izložbu koja predstavlja znanstveno-istraživački rad Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te novije rezultate arheoloških istraživanja rimskog legijskog logora Tilurij. Postav Muzeja će biti otvoren cijelu večer, a u 20.00 i 22.00 sata posjetitelji će ga moći razgledati uz besplatno stručno vodstvo. Ostatak večeri namjeravamo provesti u ugodnom druženju uz kuhano fino i tradicionalne slastice.

Program

18.30 - 19.30
div
Dječja Noć muzeja; Priče za laku noć
Učiteljica i objavljivana autorica brojnih dječjih priča i dviju slikovnica, Niveska Juraga-Kovačev, predstavit će dvadeset godina svog djelovanja u ulozi dječje spisateljice te nam ispričati svoje najljepše i najmaštovitije priče.
18.00 - 00.00
div
Arheološka istraživanja u Tiluriju 1996. - 2018. godine
Izložba predstavlja rezultate arheoloških istraživanja rimskog legijskog logora Tilurij kod Trilja i znanstveno-istraživačke projekte u sklopu kojih su vođena spomenuta istraživanja, postere s međunarodnih znanstvenih skupova te odabir znanstvenih radova i publikacija na temu Tilurija. Izložba je prvi put bila predstavljena javnosti 2019. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.
20.00 - 22.00
div
Tilurij - rimski vojni logor
Trajna izložba "Tilurij - rimski vojni logor" čini stalni postav Muzeja triljskog kraja te predstavlja prvih deset godina arheoloških istraživanja navedenog legijskog logora. U Noći muzeja će posjetitelji moći samostalno razgledavati postav tijekom cijele večeri, a u 20.00 i 22.00 sata će biti osigurano i stručno vodstvo po muzejskom postavu.
18.00 - 00.00
div
Druženje uz kuhano vino i tradicionalne slastice
Druženje uz kuhano vino i tradicionalne slastice.
18.00 - 00.00
div
Prodaja suvenira i publikacija po sniženim cijenama
Muzejski suveniri i publikacije će biti dostupni po sniženim cijenama.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej triljskog kraja