Sažetak programa u Noći muzeja

Digitalnu noć muzeja ćemo provesti družeći se na društvenim mrežama putem Facebook Live opcije na stranici Muzeja. Program će započeti s predavanjem "Rezultati novih arheoloških istraživanja rimske ceste na predjelu Samoleč kod Trilja." Navedeni ostaci antičkog kolnog puta su dio komunikacijskog pravca koji je antičku Salonu povezivao sa zaleđem rimske provincije Dalmacije. Ostatak Noći muzeja ćemo provesti u virtualnoj šetnji po MTK koja se može pronaći službenoj web stranici (https://www.muzejtriljskogkraja.hr/VR/) te istražujući mobilnu aplikaciju 3D-3LJ (https://muzejtriljskogkraja.hr/3d-3lj/).
U vremenu od 18 do 20 sati će postav muzeja biti otvoren i za pojedinačne posjete uz održavanje distance i pridržavanje epidemioloških mjera.

Program

18.00 - 18.45
div
Rezultati novih arheoloških istraživanja rimske ceste na predjelu Samoleč kod Trilja
Online predstavljanje novih rezultata arheoloških istraživanja rimske ceste na predjelu Samoleč kod Trilja koje je provedeno u sklopu projekta "Rimske cestovne komunikacije Srednje Dalmacije." Rezultate će predstaviti voditelj istraživanja dipl. arh. Ivica Pleština, a spomenuti višegodišnji projekt će prezentirati Lino Ursić iz Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske Županije.
18.00 - 20.00
div
Slobodno pojedinačno razgledavanje muzejskog postava
Muzej će u periodu od 18.00 do 20.00 sati biti otvoren za pojedinačne fizičke posjete uz održavanje fizičkog razmaka i obavezno pridržavanje svih ostalih propisanih epidemioloških mjera.
19.00 - 20.00
div
Virtualna šetnja i istraživanje s mobilnom aplikacijom
Pozivaju se svi posjetitelji i pratitelji Muzeja triljskog kraja na virtualnu šetnju muzejskim postavom, kojoj se može pristupiti na poveznici: https://www.muzejtriljskogkraja.hr/VR/ te da s pomoću besplatne mobilne aplikacije 3D-3LJ istraže legijski logor Tilurij i arheološke nalaze koji se čuvaju u MTK (preuzimanje za android i IOS: https://muzejtriljskogkraja.hr/3d-3lj/).

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej triljskog kraja