Sažetak programa u Noći muzeja

Digitalna Noć muzeja 2021. u Muzeju suvremene umjetnosti odvija se putem streaminga. Uključuje predstavu Should I Digital, Or Should I Live, skupine PAP, uz prijenos na Facebook stranici MSU (@MSUZagreb), te prikazivanje većeg broja filmova posvećenih MSU i umjetničkim radovima koje se u njemu nalaze. Ovi filmovi prikazuju se na YouTube kanalu MSU (Muzej suvremene umjetnosti Zagreb).

Program

18.00 - 19.00
div
Should I Digital, Or Should I Live
Interdisciplinarni multimedijalni projekt skupine PAP. Kao što naslov rada sugerira naziv čuvene punk/rock himne kultne britanske grupe iz 80tih The Clash “ Should I stay or should I go?” PAP postavlja pitanje: da li izvedbena umjetnost treba preći u digitalni format ili ostati uživo?”. Za razliku od The Clash, u ovoj predstavi i videu pitanjem se obraćamo sebi, umjetničkoj sceni i publici.
19.00 - 01.00
div
MSU video večer
Streaming putem Youtube kanala Muzej suvremene umjetnosti Zagreb. Video projekcije radova iz fundusa i produkcije MSU. Portreti velikih hrvatskih suvremenih umjetnika, pregled zbivanja u Muzeju, predstavljanje procesa restauracije i konzervacije na primjerima značajnih radova. Raspored projekcija potražite na web stranici i društvenim mrežama MSU. Filmovi ostaju dostupni do kraja Noći muzeja.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej suvremene umjetnosti