Sažetak programa u Noći muzeja

Doživite Muzej na posve nov način... iz novog kuta... nove perspektive... Za ovu prigodu predstavljamo Vam MSUI VIRTUALNU ŠETNJU popraćenu nagradnim ON LINE KVIZOM... Predstavljamo i novu publikaciju i zato posjetite i našu ON LINE KNJIŽNICU gdje Vas očekuje novi edukativni priručnik pod nazivom „CRTA U SUVREMENOJ UMJETNOSTI“. U prostorima Muzeja (Sv. Ivana 1, Pula) možete pogledati istoimenu edukativnu izložbu koja kroz šest primjera suvremenih umjetničkih djela iz naših zbirki pokušava približiti pojam crte i crteža posjetiteljima raznih dobnih skupina i različitih predznanja iz područja likovne teorije i prakse. Uz naš stalni postav i muzejsku trgovinu u kojoj ćete pronaći brojne novitete, ne zaboravite ponijeti i COVID POTVRDU.

Program

13.00 - 00.00
div
PREDSTAVLJANJE MSUI VIRTUALNE ŠETNJE
U listopadu 2021. snimljeni su prostori Muzeja s bližom okolicom kako bi u formi virtualne šetnje sadržaj postao dostupan putem digitalnih kanala i omogućio veću vidljivost i prepoznatljivost ustanove i same lokacije. Za one koji nikada nisu bili na našoj adresi ovo je prilika da steknu uvid u muzejski prostor i njegove sadržaje, dok je drugima ovo mogućnost da iznova istraže već poznati teren.
13.00 - 00.00
div
MSUI KNJIŽNICA - PREDSTAVLJANJE EDUKATIVNOG PRIRUČNIKA "CRTA U SUVREMENOJ UMJETNOSTI"
U praktičnom formatu uz ilustracije, reprodukcije i opise prvi je dio priručnika orijentiran na osnovne pojmove vezane uz crtu i crtež, a u drugom smo se dijelu osvrnuli na uporabu crta ili crteža u suvremenoj umjetnosti kroz predmete iz naših zbirki. Osim u virtualnoj knjižnici, Priručnik možete pronaći i u našoj muzejskoj trgovini po promotivnoj cijeni.
13.00 - 00.00
div
NAGRADNI ON LINE KVIZ
Uključite se u nagradni kviz i odgovorom na pitanja sudjelujte u nagradnoj utrci. Očekuje Vas vrijedan poklon paket u vrijednosti od 500,00 kn sa proizvodima iz naše muzejske trgovine. Ime dobitnika / dobitnice objavit ćemo u srijedu, 2. veljače 2022.
10.00 - 19.00
div
EDUKATIVNA IZLOŽBA "CRTA U SUVREMENOJ UMJETNOSTI"
Riječ je o edukativnoj izložbi koja kroz šest primjera suvremenih umjetničkih djela iz naših zbirki (a koje ćete pronaći u istoimenom priručniku) pokušava približiti pojam crte i crteža posjetiteljima raznih dobnih skupina i različitih predznanja iz područja likovne teorije i prakse. Zastupljeni autori: Egidio Budicin, Boris Bućan, Alem Korkut, Matija Debeljuh, Snježana Ban.
10.00 - 19.00
div
ARTSTAIRS - PRILOG STALNOM POSTAVU
Koncept promjenjivog tipa stalnog postava koji vertikalom zgrade (od suterena do prilaza trećoj etaži) prati kretanja posjetitelja predstavlja direktnu vezu s muzejskim fundusom i budućim stalnim postavom, a čine ga manje izlagačke mikro - cjeline u kojima prevladavaju objekti i instalacije. Zastupljeni autori: Tomislav Brajnović, Predrag Pavić, Nikolina Ivezić, Snježana Ban, Nikola Ražov...
10.00 - 19.00
div
MUSEUM SHOP: ART2 GO
ART2GO ima za cilj po pristupačnim cijenama na neformalan i praktičan način promovirati, prezentirati suvremenu umjetnost i njene aktere u realnom vremenu i prostoru - svakodnevnici. Ciljevi projekta ključne akcente postavljaju na dostupnosti, širenju informacija i znanja, suradničkoj praksi i novim vidovima implementacije vizualnih i umjetničkih vrijednosti. Potražite novitete!

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej suvremene umjetnosti Istre / Museo d´arte contemporanea dell´Istria