Sažetak programa u Noći muzeja

Za ovogodišnje izdanje Noći muzeja pripremili smo program koji će se u potpunosti odvijati online. U suradnji s drugim otočnim muzejima (Muzej općine Jelsa i Muzej hvarske baštine) organiziramo humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za kolegu iz Gradskog muzeja Sisak. Osim toga, pripremili smo vam i dvije izložbe. Prva, pod nazivom „Riva (i brodovi) kroz 20. stoljeće“ prikazat će izbor razglednica s prikazima starogradske rive kroz 20. stoljeće, dok se izložbom „Podsjećanje na nedavnu prošlost (koja danas izgleda kao san)“ želimo prisjetiti 2016. godine, kada je Stari Grad svečano proslavio 2400 godina svoga postojanja, ali i pokazati u ovim teškim vremenima kakav Stari Grad može biti i kakav će, nadamo se, biti kada sve ovo prođe.

Program

18.00 - 00.00
div
Humanitarna akcija „Muzealci za muzealce“
Za ovogodišnju Noć muzeja tri hvarska muzeja (Stari Grad, Jelsa i Hvar) organiziraju humanitarnu akciju temeljem apela HMD-a. Cilj akcije je prikupljanje sredstava za kolegu iz Gradskog muzeja Sisak čija je kuća u Petrinji uništena u potresu. Akcija se organizira kao višednevna prodajna izložba, odnosno prodaja publikacija na platformi Facebook, gdje će biti objavljeni svi detalji aukcije/prodaje.
18.00 - 00.00
div
Riva (i brodovi) kroz 20. stoljeće
Muzej Staroga Grada ima bogatu zbirku razglednica, dopisnica i fotografija gdje posebnu skupinu čine razglednice Staroga Grada od kraja 19. stoljeća do danas. Do sada je Muzej već predstavio dio zbirke, a povodom ove Noći muzeja predstavljamo vam izbor razglednica starogradske rive kroz 20. stoljeće na online izložbi "Riva (i brodovi) kroz 20. stoljeće".
18.00 - 00.00
div
Podsjećanje na nedavnu prošlost (koja danas izgleda kao san)
Stari Grad je 2016. svečano proslavio 2400 godina svoga postojanja, a Muzej Staroga Grada bio je te godine intenzivno angažiran na osmišljavanju i realizaciji brojnih programa. Želja nam je da se kroz online izložbu fotografija iz slavljeničke godine prisjetimo veselja lijepih dana, ali i da u ovim teškim vremenima pokažemo kakav Stari Grad može biti i kakav će, nadamo se, biti kada sve ovo prođe.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Staroga Grada