Sažetak programa u Noći muzeja

U Noći muzeja 2020. godine odlučili smo veliku pozornost posvetiti donacijama koje su u Muzej Slavonije pristigle u proteklih 25 godina. U iduće dvije godine izložbom Donacije – izbor iz zbirki Muzeja Slavonije 1994. – 2019. prepričavati ćemo priče o donatorima i predmetima koji su svjedočanstvo suradnje, ali i velike ljubavi prema muzejima i baštini koja je temelj razvoja odnosa između lokalne zajednice i muzeja. Ova vrijedna izložba je ujedno prilika da muzej ostane mjesto susreta i stjecanja novih znanja i spoznaja o našim sugrađanima, o povijesti i kulturi grada Osijeka i okolice, ali i o brojnim udaljenim destinacijama i raznolikim kulturama.

Program

18.00 - 00.00
div
Gostujuća izložba Od rokokoa do secesije – odijevanje i pribor – izbor iz fundusa Muzeja grada Splita
Nakon više od dva desetljeća od zadnje izložbe Muzeja grada Splita na kojoj su izlagani predmeti iz Zbirke te nakon minucioznog i zahtjevnog restauratorskog rada na predmetima, ukazala se potreba opsežnije obrade građe i njezinog izlaganja, odnosno prezentiranja javnosti kroz izložbu naziva “Od rokokoa do secesije – odijevanje i modni pribor – izbor iz fundusa Zbirke tekstila i modnog pribora”.
18.00 - 00.00
div
Aktualna izložba Donacije – izbor iz zbirki Muzeja Slavonije 1994. – 2019.
Darovani predmeti, ali i čitave zbirke temelj su mnogih muzeja, pa tako i fonda Muzeja Slavonije. Oni su najbolji dokaz prisne veze Muzeja i Grada, njegovih stanovnika koji darujući vlastite živote, oslikavaju zajedničku prošlost. Darovani predmeti značajan su segment (popunjavanja) bogatih zbirki muzejskih odjela I temelj muzejskog fundusa Muzeja Slavonije.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Slavonije