Sažetak programa u Noći muzeja

Program Muzeja Prigorja u Noći muzeja 2019.:
- prezentacija „Roboti u Sesvetama“, Osnovna škola Iver iz Sesvetskog Kraljevca, Osnovna škola Sesvetska Sela i Centar tehničke kulture Sesvete
- multimedijska instalacija „Svjetlost znanja“, Gordana & Zorislav Šojat
- prezentacija „Kelti i Rimljani na digitalnim fotografijama“, Srednja škola Jelkovec
- radionica digitalnog komponiranja „Skladbom kroz vrijeme“, Haris Hadžagić
- QR crtice izložbe „Kaptolska kurija u Sesvetama“

Program

19.00 - 21.00
div
Prezentacija „Roboti u Sesvetama“, Osnovna škola Iver iz Sesvetskog Kraljevca, Osnovna škola Sesvetska Sela i Centar tehničke kulture Sesvete
Znate li da su mladi sesvetski robotičari među najboljima u Hrvatskoj? Zahvaljujući svojim projektima ovjenčani su titulama državnih prvaka, a učenici Osnovne škole Iver potkraj 2018. godine sudjelovali su i na Svjetskom prvenstvu u dalekom Šangaju. Ova darovita djeca, koja sa svojim mentorima oblikuju budućnost, pružit će vam priliku da zavirite u novo, robotizirano doba koje kuca na naša vrata!
18.00 - 01.00
div
Multimedijska instalacija „Svjetlost znanja“, Gordana & Zorislav Šojat
Nadahnuti uspjehom mladih robotičara, Gordana i Zorislav Šojat, svjetlostni umjetnici iz Zagreba, predstavljaju multimedijsku instalaciju "Svjetlost znanja", želeći inspirativnom svjetlošću potaknuti još veći interes i duh istraživanja i inventivnosti, kako u mladih, tako i u svih dobnih skupina.
18.00 - 01.00
div
Prezentacija „Kelti i Rimljani na digitalnim fotografijama“, Srednja škola Jelkovec
Učenici novinarske grupe iz Srednje škole Jelkovec u listopadu 2018. godine posjetili su arheološki lokalitet Kuzelin za vrijeme održavanja Dana otvorenih vrata. Uz pomoć digitalnog fotoaparata i drona snimili su dojmljive fotografije i video te izradili prezentaciju o svom poučnom izletu.
20.30 - 23.00
div
Radionica digitalnog komponiranja „Skladbom kroz vrijeme“, Haris Hadžagić
Ako vam je putovanje kroz vrijeme oduvijek bila želja, a glazba vam je najvažnija stvar u životu, nemojte propustiti našu Noć muzeja. Sviđa li vam se više prapovijest, moćno rimsko doba ili misteriozni srednji vijek? Upoznajte glazbu prošlosti, skladanu u sadašnjosti. Pokušajte i vi stvoriti melodiju koja će oživiti muzejske predmete i zaigrati u našim srcima!
18.00 - 01.00
div
QR crtice izložbe „Kaptolska kurija u Sesvetama“
Izložbu, koja je otvorena potkraj rujna, Muzej Prigorja nadopunio je novim sadržajima. Ne zaboravite na obilazak Noći muzeja ponijeti mobitel – uz njegovu pomoć saznat ćete što je jedan rimski car učinio za promet na području današnjih Sesveta, kakvu je dragocjenost Zagrebački kaptol čuvao iza sedam brava, kada je prva „zadimljena kočija bez konja“ prošla kroz Sesvete i mnoge druge zanimljivosti.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Prigorja