Sažetak programa u Noći muzeja

U ovogodišnjoj Digitalnoj Noći muzeja prošetajte prstima po tipkovnici svojeg računala ili zaslonu svojeg pametnog telefona i razgledajte dvije izložbe - tradicionalni pregled likovnog stvaralaštva "Sesvetski likovni umjetnici i gosti" te "Baladu Vesne Parun", izložbu slika najveće hrvatske pjesnikinje koja je četrdesetih godina dvadesetog stoljeća živjela u Sesvetama. Na našoj mrežnoj stranici besplatno preuzmite kataloge izložbi i pogledajte dva kratka filma u kojima će vas autori i kustosi povesti iza scene i otkriti zanimljive pojedinosti koje će, nadamo se, potaknuti i vaš analogni posjet Muzeju Prigorja. Do tad se uz Pamtilicu Muzeja Prigorja zabavite i upoznajte s arheološkim i povijesnim predmetima pronađenim u našem kraju.

Program

18.00 - 00.00
div
Sesvetski likovni umjetnici i gosti
Virtualna šetnja izložbom likovnih radova koja pod nazivom "Sesvetski likovni umjetnici i gosti "od 1986. godine ciklično prikazuje recentnu produkciju u područjima vizualnih umjetnosti, s naglaskom na onu klasičnu - likovnu, u kojoj prednjače slikarstvo, grafika i kiparstvo. Preuzmite besplatni katalog i pogledajte video uz izložbu na mrežnoj stranici Muzeja Prigorja!
18.00 - 00.00
div
Balade Vesne Parun
Virtualna šetnja izložbom likovnih radova Vesne Parun, mahom pejzaža i pogleda na draga dalmatinska mjesta, a koji svjedoče o njenoj likovnoj nadarenosti, sposobnosti dobrog komponiranja, hrabrog slaganja boja te jakoj ekspresiji. Preuzmite besplatni katalog "Balade Vesne Parun" i pogledajte video uz izložbu na mrežnoj stranici Muzeja Prigorja!
18.00 - 00.00
div
Pamtilica Muzeja Prigorja
Online učenje i zabavu pruža Pamtilica Muzeja Prigorja, društvena igra za vježbanje pamćenja namijenjena djeci, ali i odraslima koja vas upoznaje s vrijednim predmetima iz Sesvetskog prigorja koje čuvamo u našim zbirkama: arheološkoj, povijesnoj, etnografskoj i likovnoj. Učite uz zabavu na mrežnoj stranici Muzeja Prigorja!

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Prigorja