Sažetak programa u Noći muzeja

Muzej planinarstva u Ivancu sudjeluje u Noći muzeja 2021. prigodnim programom posvećenim ivanečkoj spisateljici, poduzetnici i planinarki Pavici Hrazdiri. U programu će sudjelovati učenice OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec te članice Čitateljskog kluba „Pavica“ iz Ivanca. Čitav program bit će prezentiran u obliku video uratka koji će u Noći muzeja biti dostupan na Facebook stranici Muzeja planinarstva (https://www.facebook.com/muzejplaninarstva/) i YouTube kanalu Muzeja (https://bit.ly/35Lx4Ev). Autorica programa je povjesničarka i kustosica Ana Škriljevečki, a snimanje, obradu i montažu videa realizirat će ivanečki fotograf Zoran Stanko.

Program

18.00 - 18.15
div
Protekla godina u Muzeju planinarstva
U uvodnome dijelu programa osvrnut ćemo se na proteklu godinu u Muzeju planinarstva. Sukladno temi manifestacije naglasak će biti na zadaćama i aktivnostima Muzeja u uvjetima krize.
18.15 - 18.45
div
Pavica
Središnjim programom „Pavica“ predstavit ćemo život i djelovanje znamenite Ivančanke Pavice Hrazdire. U programu će sudjelovati učenice OŠ Ivanec koje će oživjeti lik Pavice među muzejskim predmetima iz njezine ostavštine. U drugome dijelu programa će nam članice Čitateljskog kluba „Pavica“ uz čitanje tekstova Pavice Hrazdire pokazati zašto im je ona i danas nepresušna inspiracija.
18.45 - 19.00
div
Poleg jedne velke gore
Od „digitalne“ publike oprostit ćemo se ivanečkom himnom „Poleg jedne velke gore“, čija je autorica Pavica Hrazdira, uz predivne kadrove Ivanščice i Ivanca snimljene iz zraka.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej planinarstva