Sažetak programa u Noći muzeja

Muzej planinarstva ove godine sudjeluje u Noći muzeja jubilarni peti put. Tim povodom vodimo vas kroz „Vremeplov ivanečkih muzejskih noći“. Uz videosnimke, fotografije i razgovore sa sudionicima prisjetit ćemo se planinarskih izložbi, učeničkih nastupa i druženja uz logorsku vatru ispred muzejske zgrade. U ovogodišnjoj Noći muzeja oživjet ćemo jedan zaboravljeni ivanečki zimski običaj te čuti stihove na izvornom ivanečkom govoru koje prate predivne slike Ivanca i Ivanščice.
Autorica programa je povjesničarka i kustosica Ana Škriljevečki, a video je pripremio fotograf i snimatelj Zoran Stanko.
Program pratite na Facebook stranici (https://www.facebook.com/muzejplaninarstva/) i YouTube kanalu Muzeja planinarstva (https://bit.ly/35Lx4Ev).

Program

18.00 - 22.00
div
Vremeplov ivanečkih muzejskih noći
Arheologinja i povjesničarka umjetnosti Ivančica Peharda otkrit će nam kako je tekla priprema prvih izložbi za Noć muzeja u Muzeju planinarstva. Uz učenike OŠ Ivanec i njihovu učiteljicu Suzanu Jagić saznat ćemo koja je razlika između „stvarnog“ nastupa pred publikom te „digitalnog“, pred kamerom. Vesna Štruklec prikazat će ivanečki običaj, a pjesnik Darko Foder s nama će podijeliti svoje stihove.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej planinarstva