Sažetak programa u Noći muzeja

U ovogodišnjoj Noći muzeja posjetite naša oba postava. Muzej Operativne zone i Zbornog područja Bjelovar, Barutanska 10, Bjelovar na Spomen području "Barutana 1991." biti će otvoreno od 19 do 22 sata, a Stalni muzejski postav Domovinskog rata, Trg Stjepana Radića 9, Bjelovar od 20 do 22 sata.

Program

19.00 - 22.00
div
Muzej Operativne zone i Zbornog područja Bjelovar
Muzej Operativne zone i Zbornog područja Bjelovar sastoji se od stalnog muzejskog postava, spomen sobe i postava na otvorenom. Na katu Muzeja nalazi se galerijski postav umjetničkih slika iz muzejske zbirke.
19.00 - 21.00
div
Stalni muzejski postav Domovinskog rata
Stalni muzejski postav Domovinskog rata sastoji se od tri cjeline. Prva tematska cjelina vezana je uz stvaranje Republike Hrvatske, početak Domovinskog rata i prve hrvatske oružane formacije. Drugi dio postava posvećen je nastanku i razvoju Oružanih snaga Republike Hrvatske, a treći je vezan neposredno uz hrvatske branitelje i sadrži njihove osobne predmete.
19.00 - 22.00
div
Izložba slika Likovnog udruženja Bjelovar
Galerija Muzeja OZ i ZP Bjelovar (kat), izložba slika Likovnog udruženja Bjelovar i izložba slika Likovne kolonije "Barutana" održane 2001. godine s brojnim poznatim imenima profesionalnih i amaterskih slikara.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Operativne zone i Zbornog područja Bjelovar