Sažetak programa u Noći muzeja

Muzej općine Jelsa u programu Noći muzeja 2020. organizira izložbu muzejske djelatnosti. Ta je izložba osmišljena u nastojanju da se široj zajednici približe osnovne postavke muzejske struke i predstave neki od izazova rada u muzeju. Početna točka izložbe bit će aktualna ICOM-ova definicija muzejske djelatnosti koja će biti razložena na 5 temeljnih muzeoloških funkcija: prikupljanje, očuvanje, istraživanje, komuniciranje i izlaganje. Kroz ovih 5 stavki predstavit će se svi aktualni projekti Muzeja općine Jelsa. Ovako koncipirana izložba stoga ima dvostruk cilj: s jedne strane riječ je o nastojanju da se popularizira muzejski rad u lokalnoj zajednici, a s druge da se javnosti predstave svi tekući projekti u kojima Muzej sudjeluje.

Program

18.00 - 18.45
div
Stručno vodstvo kroz stalni postav Kuće Dobrović
Besplatno razgledavanje Kuće Dobrović uz stručno vodstvo
19.00 - 20.00
div
prof. Mirjana Kolumbić: "dr. Niko Duboković Nadalini, čovjek koji je poznavao dušu težaka", predavanje
Dugogodišnja direktorica nekadašnjeg Centra za zaštitu kulturne baštine otoka Hvara i najbliža suradnica dr. Nike Dubokovića Nadalinija, Mirjana Kolumbić održat će predavanje naslovljeno "dr. Niko Duboković Nadalini, čovjek koji je poznavao dušu težaka"
20.00 - 20.15
div
Otvorenje izložbe "Tajne muzejskog zanata iza zatvorenih vrata"
Izložba će biti otvorena za Noć muzeja i trajati će do kraja ožujka. Za vrijeme trajanja izložbe bit će organizirana stručna vodstva za školarce i druge zainteresirane građane.
20.15 - 23.00
div
Prigodno druženje
Tijekom većeri bit će otvoren stalni postav i izložba, uz prigodni domjenak i druženje.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej općine Jelsa