Sažetak programa u Noći muzeja

Ove godine Muzej Moslavine Kutina proslaviti će 60. godina postojanja pa nam je ovogodišnja tema Noći muzeja odlična prilika da još upečatljivije proslavimo nadolazeći jubilej. Predstaviti ćemo spot o 60 godina našeg muzeja te kroz prezentaciju posjetiteljima prikazati našu povijest, ljude, izložbe i projekte koji su obilježili prvih 60 godina rada. Uključiti ćemo i svoje posjetitelje koje ćemo pozvati da se nađu na fotografijama otvorenja i događanja kroz prošlih šest desetljeća te postaviti točku za poruke i prijedloge za još bolji rad našeg muzeja. Za najmlađe biti će radionica, nagradna igra. U toku večeri vidjet ćemo i kratku predstavu, čuti glazbeno iznenađenje, a muzejske publikacije biti će dostupne po promo cijenama.

Program

19.00 - 19.45
div
Promocija spota "60. godina Muzeja Moslavine Kutina" i prezentacija povijesti muzeja
Predstaviti ćemo spot o našem muzeju te kroz prezentaciju posjetiteljima prikazati našu povijest, ljude, izložbe i projekte koji su obilježili prvih 60 godina rada.
20.00 - 20.15
div
Jednočinka kazališne družbe "Beskućnici"
Naši kutinski glumci pripremili su nam jednočinku pod nazivom „Udruga sitnih lopova“.
19.00 - 22.00
div
Nagradna igra za najmlađe "Nacrtaj svoj najdraži predmet"
Za naše najmlađe pripremili smo nagradnu radionicu kroz koju ćemo vidjeti što ime se u muzeju najviše sviđa.
20.00 - 22.00
div
Napiši ime Kutina kako je pisano u prošlosti
Ideja je da se na ovoj radionici informiraju posjetitelji kako se sve ime našeg grada pisalo u prošlosti i da ga probaju napisati u stilu kojim se tada pisalo uz pomoć predložaka povijesnih povelja na kojima se spominje ime Kutine.
19.00 - 23.30
div
Kako vidim svoj muzej u budućnosti?
I naši posjetitelji su Muzej Moslavine pa ih ovom prilikom želimo podsjetiti na to. U sklopu ove Noći muzeja posjetitelji će imati prostor zapisati svoje želje, poruke, komentare: kakav bi muzej htjeli budućnosti, što bi promijenili, što zadržali što je ono što je dobro a što loše. Želja nam je zajedno raditi na našem muzeju budućnosti.
19.00 - 23.00
div
Šetnja po stalnim postavima muzeja
Svaki puni sat naši kustosi će vas voditi kroz stalne postave muzeja.
22.00 - 22.15
div
Dodjela nagrada za najbolji crtež
Naše najmlađe posjetitelje nagraditi ćemo prigodnim nagradama.
22.15 - 22.45
div
Koncert VS "Rusalke"
VS Rusalke iz Kutine je pjevačka skupina osnovana s ciljem očuvanja, pjevanja i prezentiranja glazbene baštine šireg zavičaja. Samo ime Rusalke dolazi od slavenskog izraza za šumske i vodene vile, koje su itekako bile prisutne u pričama i legendama moslavačkog kraja. Skupina broji 7 članica – 6 pjevačica i sviračica na tradicijskim glazbalima /Lana Moslavac/. Voditeljica je Slavica Moslavac.
23.00 - 23.30
div
Završetk nagradne igre i dodjela nagrada
Kao i svake godine, Noć muzeja završavamo nagradnom igrom.
18.30 - 23.30
div
Promotivna prodaja muzejskih publikacija
Cijelu večer prodaja muzejskih publikacija.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Moslavine Kutina