Sažetak programa u Noći muzeja

U riječkom MMSU posjetitelji će u Noći muzeja imati priliku od 17 do 22 sata pogledati izložbu "51000 Balthazargrad" čije je trajanje zbog velikog interesa nedavno produljeno sve do kraja veljače. Pritom će moći koristiti besplatno audio vodstvo u trajanju od 20 minuta.
U online programu MMSU predstavlja prvu online Kamov umjetničku rezidenciju nastalu u trenutku rastuće ranjivosti kulturnog i umjetničkog sektora, kada je podrška umjetničkoj zajednici u istraživanju i radu potrebna više nego inače. Umjetnici Tina Gverović i Ben Cain osmislili su rad Cut Out, a Tanja Vrvilo se predstavlja projektom Kamov ide u kino.

Program

17.00 - 22.00
div
Izložba 51000 Balthazargrad
Izložba o omiljenom animiranom geniju Profesoru Balthazaru, koja je osmišljena i dizajnirana tako da se svi koji ju posjete osjećaju uronjeni u animirani film, donosi brojne vrijedne i zanimljive dokumentarističke izloške koji pričaju priče o nastanku i uspjehu Balthazara, o klasičnoj tehnici animacije, nepotpisanim radnicama Zagreb filma te o Rijeci kao inspiraciji za Balthazargrad.
17.00 - 22.00
div
Audio vodstvo izložbom 51000 Balthazargrad
Profesor Balthazar tijekom ukupno dvadeset minuta snimljenog audio vodstva posjetitelje vodi kroz sedam postaja izložbe "51000 Balthazargrad", otkriva priče u pozadini predstavljenih izložaka i potiče na korištenje interaktivnih elemenata. Vodstvu se može pristupiti putem linka: http://bit.ly/51000grad ili skeniranjem QR koda prilikom posjete izložbi.
00.00 - 23.59
div
Online Kamov rezidencija: Ben Cain i Tina Gverović – Cut Out
U radu Cut Out Ben Cain i Tina Gverović kreirali su specifično grafičko sučelje i ispunili ga pokretnim i statičnim slikama ruku, raznih tekstila s uzorkom i nađenih video isječaka tkalačkih strojeva. U kombinacijama tih triju elemenata isprepliću se procesi rada, proizvoda i radnika. Rad se može pogledati na https://mmsu.hr/kamov-online/, a za uvećanje ili pokretanje sadržaja kliknite na prozore.
00.00 - 23.59
div
Online Kamov rezidencija: Tanja Vrvilo – Kamov ide u kino
U radu "Kamov ide u Kino" Tanja Vrvilo u kolažu rukopisa, filmskih programa, fotografija, videa i povijesnih dokumenata otkriva Kamovljev kritički odnos prema filmu atrakcija, rekonstruirajući njegovo kino-oko kroz stvarno/prošireno putovanje u razdoblju od 1906. do 1910. Radu će se moći pristupiti preko web stranice Muzeja moderne i suvremene umjetnosti https://mmsu.hr/dogadaji/tanja-vrvilo/.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej moderne i suvremene umjetnosti