Sažetak programa u Noći muzeja

1. Radionice za djecu: Zimske radosti (u prijepodnevnim satima)
a) Likovna radionica (materijal plastelin i kolaž-papir).
b) Edukativno-kreativna radionica animacije (crtani film).
c) QR kod - oproštajno pismo i nematerijalna kulturna baština.

2. Otvorenje stalne izložbe donacije dr. sc. Danijela Režeka koji je 2017. godine darovao Muzeju Međimurja Čakovec 97 predmeta iz svoje privatne zbirke umjetničkih predmeta na temu bika.

3. Predstavljanje romana Hrvoja Hitreca "Samo sreća, ništa drugo" o životu Nikole VII. Zrinskog.

4. Muzej Međimurja Čakovec u digitalnom dobu

4. Besplatno razgledavanje muzejskih postava i izložbe o 100-toj obljetnici otcjepljenja Međimurja od mađarske države: Domorodci! Međimurci! Suženjstvu je našemu kraj!

Program

10.00 - 15.00
div
Likovne i kreativne radionice za djecu.
Likovne i kreativne radionice za djecu: izrada predmeta od plastelina, edukativno-kreativna radionica animacije i radionica o nematerijalnoj kulturi međimurskoga kraja.
18.00 - 19.00
div
Otvorenje stalne izložbe donacije dr. sc. Danijela Režeka
Dr. Danijel Režek je 2017. darovao Muzeju Međimurja Čakovec 97 predmeta iz svoje privatne zbirke umjetničkih predmeta na temu bika. Donacija će biti stalno izložena u multifunkcionalnoj dvorani, jednom od najljepših prostora Muzeja Međimurja, smještenom u prizemlju palače Zrinskih.
19.00 - 20.00
div
Predstavljanje knjige Hrvoja Hitreca "Samo sreća, ništa drugo".
Predstavljanje romansiranog životopisa Nikole VII. Zrinskog "Samo sreća, ništa drugo". Autor knjige je poznati hrvatski književnik Hrvoje Hitrec. Knjigu će predstaviti književni kritičar Damir Pešorda i mr. sc. Zlatko Bacinger.
18.00 - 00.00
div
Besplatno razgledavanje stalnih postava i izložbe o 100-toj obljetnici pripojenja Međimurja matici Hrvatskoj: Domorodci! Međimurci! Suženjstvu našemu je kraj!
Dana 8. siječnja 2019. u Izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec otvorena je izložba Domorodci! Međimurci! Suženjstvu našemu je kraj! Izložba je postavljena u povodu 100-te obljetnice otcjepljenja Međimurja od mađarske države. Izložba će biti otvorena do 28. ožujka 2019. tako da će se besplatno moći razgledati i tijekom održavanja Noći muzeja zajedno sa svim stalnim muzejskim postavima.
18.00 - 00.00
div
Muzej Međimurja Čakovec u digitalnom dobu.
U Noći muzeja 2019. u prostorima Muzeja Međimurja Čakovec bit će istaknuti mnogobrojni digitalni sadržaji osmišljeni kroz redovnu djelatnost muzejskih djelatnika. Digitalni sadržaj obuhvaća virtualne izložbe, virtualne šetnje postavom, filmove i aplikacije u stalnom postavu. Svi će sadržaji biti označeni posebnim znakovima i dostupni za pregled putem multimedije.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Međimurja Čakovec