Sažetak programa u Noći muzeja

U današnje vrijeme kada smo okruženi nevidljivim virusom COVID 19 i kada se moramo i trebamo čuvati, kako sami sebe tako i druge ljudi prema kojima smo odgovorni u zajednici, trebamo pristupiti na jedan novi, drugačiji, no ne i manje zanimljiv način održavanja ovogodišnjeg programa Noći muzeja. Pomno osmišljen program koji ove godi nudimo svojim posjetiteljicama i posjetiteljima prikazujemo isključivo online. Svaka godina novi je izazov, ova godina je u nama pobudila kreativnost da iz nečega što nas fizički distancira, izvučemo najbolje, te se okušamo u prezentiranju svog programa na jedan nov način, koji smatramo da trebamo upražnjavati i kada dođe vrijeme gdje ćemo se ponovno moći družiti u sigurnoj okolini.

Program

17.00 - 18.00
div
OTVORENJE NOĆI MUZEJA
Članovi Moto kluba Osijek prigodnom vožnjom otvaranju ovogodišnju Noć muzeja. Polazak je ispred Muzeja likovnih umjetnosti, vožnja se odvija glavnim ulicama, završava u Muzeju likovnih umjetnosti.
18.00 - 19.00
div
PRIČAM TI PRIČU
Knjižničarka MLU-a, Valentina Stantić prigodnim čitanjem ulomaka iz knjige V. Rismonda približit će priče o likovnosti najmlađim posjetiteljima, koje očekuju zanimljivi zadatci. Svi radovi koje naši virtualni posjetitelji izrade i pošalju nam do 05. veljače objavit ćemo na našim stranicama.
19.00 - 20.00
div
MUZEJSKA BRBLJAONICA
Polaznici dramskog studija DK Branka Mihaljevića u Osijeku snimili su video poruke nade, optimizma i podrške za ova vremena.
20.00 - 21.00
div
URADI SAM
Online radionice koje, sa svojim profesorima, pripremaju studenti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku.
21.00 - 22.00
div
VODSTVO IZLOŽBOM 27. SLAVONSKI BIENNALE, SLIKA KAO VIRUS
Valentina Radoš, kustosica izložbe 27. slavonski biennale, Slika kao virus provest će naše virtualne posjetitelje izložbom.
22.00 - 23.00
div
PLESOM KROZ IZLOŽBU
Članovi PS Shine i ove godine pripremili su pravu glazbeno - scensku poslasticu u vidu vodstva plesom i pokretom izložbom 27. slavonski biennale, Slika kao virus
00.00 - 01.00
div
DOKUMENTARNI FILM
Dokumentarnim filmom 27. slavonski biennale: Slika kao Virus završavamo program Noći muzeja.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej likovnih umjetnosti