Sažetak programa u Noći muzeja

Povodom 210 obljetnice Bilajske bitke, Muzej Like Gospić svojim posjetiteljima nudi jedinstven vremeplov u Green screen fotkaonicu povijesne bitke, kao i susreta Šime Starčevića s maršalom Marmontom nakon pobjede francuske vojske. Sobom posjetitelji mogu
ponijeti kao unikatni suvenir ove Noći muzeja, vlastitu fotografiju evociranog trenutka.
Green screen fotkaonicu prati izložba o sukobu austrijske i francuske vojske uz predavanje kustosa Ivana Kovača o Lici u vremenu Napoleonove Ilirije, 1809-1813.
U Video kutku mogu se pogledati digitalni zapisi s arheoloških istraživanja ili radionica o tradicijskim obrtima u svrhu zaštite kulturne baštine.
Posjetiteljima su dostupni stalni postavi, uz stručno vodstvo.

Program

18.00 - 00.00
div
Green screen fotkaonica - Bilajska bitka
Green screen fotkaonica Bilajske bitke i susreta Šime Starčevića s maršalom Marmontom nakon bitke. Posjetitelji će se moći fotografirati u navedenim povijesnim trenucima i ponijeti sa sobom mali povijesni suvenir.
18.00 - 00.00
div
Video kutak
Video kutak gdje će posjetitelji moći pogledati video zapise muzejskih djelatnosti, snimljenih na arheološkim lokalitetima in situ ili s radionica tradicijskih obrta.
18.30 - 19.30
div
Stručno vodstvo stalnog postava muzeja.
Stručno vodstvo stalnog postava Muzeja- arheološkog, etnografskog, kulturno povijesnog i galerijskog.
20.30 - 21.30
div
Stručno vodstvo stalnog postava muzeja.
Stručno vodstvo stalnog postava Muzeja - arheološkog, etnografskog, kulturno povijesnog i galerijskog.
21.00 - 21.30
div
210 godišnjica Bilajske bitke
Predavanje i otvorenje izložbe povodom 210 godišnjice Bilajske bitke. Opis francuskog proboja u Liku te same bitke za Bilaj (Gospić) i naposljetku posljedice francuske okupacije i njeni utjecaji na ličke/hrvatske krajeve.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Like Gospić