Sažetak programa u Noći muzeja

Bliži se treći "rođendan" - tri godine javnog djelovanja Muzeja Ivanić-Grada.

Noć muzeja 2019. nameće se gotovo kao idealna prilika za pregled svega što smo u tom razdoblju ostvarili, ali i za upoznavanje putova kojima krećemo u sutrašnji dan. Taj je put neminovno povezan s inovacijama u korištenju novih tehnologija za potrebe stručnoga rada muzeja, ali i dobre, interaktivne komunikacije s našim prijateljima i posjetiteljima kako u realnom prostoru ljudi i artefakata, tako i u virtualnom svijetu suvremenih medija i digitalnih informacija.

Mladi tim našeg muzeja s radošću vas očekuje na ugodnom druženju u Noći muzeja 2019. -
od 18.00 sati pa sve do 01.00 sat iza ponoći!

Program

18.00 - 01.00
div
Doživljaj baštine grada - od artefakta do njegove digitalne transformacije
Izložba artefakata iz proširenog stalnog postava muzeja i novih akvizicija dopunjena je izborom muzejskih predmeta u 3D fotografiji, informativnim prezentacijama i projekcijama filmova i fotografija muzejske građe u digitalnom obliku.
19.00 - 21.00
div
Igrom uranjamo u vrijeme Ivanić-Tvrdje
Ekipa domaćeg brenda edukativnih drvenih igračaka Brick by Brick izradila je maketu koja omogućuje upoznavanje neuobičajene prošlosti grada, nastalog kao malo naselje obrtnika i trgovaca uz nikad osvojenu graničarsku utvrdu Ivanich. I "Tvrđa" i "Varoš" stajale su, svaka na svom otočiću, usred močvarnoga jezerca. No, to nije sve. Ostalo donosi naša igra i kviz za posjetitelje.
21.00 - 22.00
div
Što to rade u muzeju iza zatvorenih vrata?
Mnogi se pitaju što se radi u muzeju kad je zatvoren za posjetitelje. Malim edukativnim predstavljanjem brojnih i raznolikih, za posjetitelje nevidljivih, a za djelovanje muzeja neophodnih aktivnosti želimo vam omogućiti mali uvid u stručni rad muzeja "iza zatvorenih vrata", te dati kratak presjek kroz naše aktivnosti od početka rada u 2016. do danas.
22.30 - 23.00
div
Slikanje frekvencijom zvuka - mali hommage Nikoli Tesli
Naša sugrađanka, akad. slikarica i mag.art. Ivana Ožetski sudjelovala je na velikoj izložbi, održanoj 2018. u Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu pod nazivom TESLA - MIND FROM THE FUTURE. U programu naše Noći muzeja 2019., autorica će demonstrirati nastajanje likovnih kompozicija uz korištenje zvuka različitih frekvencija, ukazujući na povezanost stvaralačkog procesa u znanosti i umjetnosti.
23.00 - 01.00
div
U novi dan – uz Rock meridijan i sjećanje na izložbu VRIJEME VINILA
Program završavamo ugodnim druženjem uz glazbu po izboru suorganizatora vrlo uspješne prošlogodišnje izložbe VRIJEME VINILA. Voditelji Rock meridijana, gotovo kultne emisije Obiteljskog radija Ivanić-Grad i njihovi gosti – realni i virtualni, najavljuju mali „jam session“ za dobar početak novoga dana. Manje izmjene i dopune programa još su moguće tijekom siječnja 2019.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: MUZEJ IVANIĆ-GRADA