Sažetak programa u Noći muzeja

"Hvarski svjetlopisi" - izložba iz Zbirke starih fotografija Muzeja hvarske baštine, na kojoj će biti izložen najstariji dio fundusa koji obuhvaća fotografije iz druge polovice 19. stoljeća do Prvog svjetskog rata, te stari fotoaparati iz privatne zbirke hvarskog fotografa Marina Kukića. Posjetitelji će se upoznati s osnovama najstarijih fotografskih tehnika, popularnim formatima, hvarskim fotografima, te poznatim fotografima koji su na svojim fotografijama ovjekovječili Hvar i Hvarane toga vremena. Također, moći će se fotografirati pred kulisom Kursalona najstarijeg hvarskog hotela Carice Elizabete iz 1903. godine, po uzoru na fotografije snimljene u fotogafskim studijma s kraja 19. i početka 20. st.

Program

18.00 - 22.00
div
Hvarski svjetlopisi
izložba iz Zbirke starih fotografija Muzeja hvarske baštine, na kojoj će biti izložen najstariji dio fundusa koji obuhvaća fotografije iz druge polovice 19. stoljeća do Prvog svjetskog rata, te stari fotoaparati iz privatne zbirke hvarskog fotografa Marina Kukića
18.00 - 22.00
div
Fotografiranje pred kulisom Kursalona najstarijeg hvarskog hotela Carice Elizabete iz 1903. godine
fotografiranje pred kulisom Kursalona najstarijeg hvarskog hotela Carice Elizabete iz 1903. godine, po uzoru na fotografije snimljene u fotogafskim studijma s kraja 19. i početka 20. st.
18.00 - 22.00
div
Prodajna izložba izdanja Muzeja hvarske baštine
Prodajna izložba izdanja Muzeja hvarske baštine po popularnim cijenama
18.00 - 22.00
div
Druženje uz domjenak
Druženje uz domjenak

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej hvarske baštine