Sažetak programa u Noći muzeja

Centralno događanje ovogodišnje Noći muzeja u Muzeju hrvatskog vatrogastva biti će otvaranje edukativne izložbe "Što ostaje kad intervencija završi?". Kroz oštećenu opremu i priče o teškim intervencijama, građanima ćemo približiti opasnosti s kojima se naši vatrogasci svakodnevno susreću.
Posjetitelji će moći vidjeti i izložbu stalnog postava te popričati s varaždinskim vatrogascima o njihovom zanimanju. Više o opasnostima koje nosi vatrogasno zanimanje možete čuti na prigodnom predavanju. Za najmlađe smo pripremili radionicu crtanja karikatura.
Dođite do Muzeja hrvatskog vatrogastva i uživajte u vatrogasnoj povijesti.

Program

18.00 - 23.00
div
Izložba stalnog postava Muzeja hrvatskog vatrogastva
U stalnom postavu Muzeja hrvatskog vatrogastva izloženo je oko 300 predmeta iz vatrogasne povijesti. Motorne i ručne štrcaljke, odore, kacige, fotografije, zastave i dokumenti pričaju o hrvatskoj vatrogasnoj tradiciji dugoj preko 155 godina.
19.30 - 23.00
div
Što ostaje kad intervencija završi?
Kroz edukativna izložbu "Što ostaje kad intervencija završi?" upoznati ćemo posjetitelje s opasnostima kakvima se naši vatrogasci svakodnevno susreću.
18.00 - 23.00
div
Što rade vatrogasci?
Sve o vatrogasnoj opremi, vozilima i radnom danu vatrogasca možete saznati od pripadnika Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbotra u Varaždinu i Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina.
18.00 - 19.15
div
Radionica crtanja karikatura za najmlađe
Za najmlađe smo pripremili radionicu crtanja karikatura pod vodstvom našeg poznatog karikaturista Damira Novaka.
20.00 - 20.45
div
Opasnosti vatrogasnog posla
Sve što vas zanima o opasnostima s kojima se vatrogasci svakodnevno susreću poslušajte na predavanju koje će održati zapovjednik smjene JVP Grada Varaždina Mario Rogina.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej hrvatskog vatrogastva