Sažetak programa u Noći muzeja

Pozivamo Vas na Noć muzeja 2019. uz bogat kulturni program u Muzeju grada Splita, Galeriji Emanuel Vidović i Podrumima Dioklecijanove palače.
Prvi put u Muzeju grada Splita možete pogledati jedinstvenu izložbu „Splitski grbovi -Kameni grbovi iz Muzeja grada Splita“ bit će postavljena na više lokacija: u dvorištu Muzeja, dvorani za povremene izložbe, na terasi... potražite još grbova u ostalim muzejskim prostorima.
Uz stručna vodstva po svim prostorima, djecu ćemo razveseliti pedagoško–edukativnim programom „Korištenje novih tehnologija”.
Postav Muzeja i Galerije Emanuel Vidović možete doživjeti u punoj multimediji uz najmoderniju Wi-Fi tehnologiju putem Vaših pametnih telefona.
Muzejske publikacije i suveniri po prigodnim cijenama.

Program

18.00 - 01.00
div
Muzeja grada Splita, Galerija Emanuel Vidović i Podrumi Dioklecijanove palače
Posjet stalnom postavu Muzeja grada Splita, Galeriji Emanuela Vidovića. Posjet Podrumima Dioklecijanove palače.
19.00 - 01.00
div
Izložba “SPLITSKI GRBOVI – Kameni grbovi iz Muzeja grada Splita“
Otvorenje izložbe biti će u dvorani za povremene izložbe Muzeja grada Splita u 19,00 sati. Izložbom kamenih grbova koji se čuvaju u muzeju po prvi put se predstavlja baština grada Splita zapisana u kamenu kroz sačuvane gradske grbove, obiteljske, odnosno grbove plemićkih i građanskih obitelji i crkvene grbove. Autorica izložbe je viša kustosica Muzeja grada Splita Elvira Šarić Kostić.
18.00 - 21.00
div
Galerija Emanuel Vidović
Galerija Emanuel Vidović: stručna vodstva u 18,00 i 20,00 sati.
21.00 - 23.00
div
Muzeja grada Splita
Muzeja grada Splita, stručna vodstva u 21,00 i 22,00 sata.
20.00 - 22.00
div
Podrumi Dioklecijanove palače
Podrumi Dioklecijanove palače, stručna vodstva u 20,00 i 21,00 sat.
19.30 - 20.00
div
Pedagoško – edukativni program za djecu i odrasle „Korištenje novih tehnologija” u Galeriji Emanuel Vidović
Djeca će saznati više životu i radu splitskog slikara Emanuela Vidovića i to putem multimedijalnog vodiča Smart guide.
20.30 - 21.00
div
Pedagoško – edukativni program za djecu i odrasle „Korištenje novih tehnologija” u Muzeju grada
Djeca će više naučiti o povijesnim osobama i životu grada Splita kroz izloške koji se čuvaju u Muzeju i putem multimedijalnog vodiča Smart guide. Tako mogu vidjeti Grb Grada Splita u stalnom postavu Muzeja i kao dio izložbe “Splitski grbovi -Kameni grbovi iz Muzeja grada Splita“ koju otvaramo u Noći muzeja.
18.00 - 01.00
div
Prezentacija kulturne baštine putem Smart Guide multimedijalnog besplatnog vodiča kroz stalni postav Muzeja grada Splita i Galerije Emanuel Vidović
Muzej priča priču o povijesti Grada – ne samo kroz eksponate, već i kroz gotovo 200 audio-zapisa i galeriju fotografija koje su dostupne posjetiteljima putem Smart Guide platforme na njihovim „pametnim“ telefonima , na hrvatskom i engleskom jeziku. Posjetitelji se mogu informirati koristeći najmoderniju Wi-Fi tehnologiju koja ne ograničava broj istovremenih korisnika usluge ili količine sadržaja.
18.00 - 01.00
div
“Klub prijatelja Muzeja grada Splita” (Muzej grada Splita, Galerija Emanuel Vidović i Podrumi Dioklecijanove palače)
U Gotičkoj dvorani možete se učlaniti u “Klub prijatelja Muzeja grada Splita“ i tako ostvariti besplatno članstvo u 2019. godini. Učlaniti se možete i na recepcijama Galerije Emanuel Vidović i Podruma Dioklecijanove palače.
18.00 - 01.00
div
Prigodna prodaja muzejskih suvenira i publikacija na recepcijama Muzeja grada Splita, Galerije Emanuel Vidović i Podruma Dioklecijanove palače
U Noći muzeja na recepcijama Muzeja grada Splita možete kupiti muzejske suvenire i publikacije po promotivnim cijenama. U Noći muzeja 2019. godine ulaz je slobodan. Veselimo se Vašem dolasku!

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: MUZEJ GRADA SPLITA