Sažetak programa u Noći muzeja

Muzej grada Pregrade obilježit će Noć muzeja '20. nizom događanja namijenjenih svim dobnim skupinama posjetitelja. Manifestaciju ćemo započeti otvorenjem izložbe pod nazivom "Pejzaž djetinjstva" mlade domaće likovne umjetnice Veronike Koprivnjak. Za naše najmlađe organiziramo večer društvenih i didaktičkih igara te igara na temu prirodne i kulturne baštine Zagorja u prostoru Gradske knjižnice Pregrada. Zatim nam slijedi uzbudljiv nastavak večeri uz pub kviz na temu zagorskih velikana i obljetnica. Program ćemo zaokružiti već tradicionalnim stručnim vodstvom kroz stalni postav muzeja, tijekom kojeg će ravnatelj muzeja sve zainteresirane upoznati s detaljima iz Numizmatičke zbirke, Zbirke rudarstva i geologije i Ljekarničke zbirke Thierry.

Program

18.00 - 20.00
div
Otvorenje izložbe "Pejzaž djetinjstva" Veronike Koprivnjak
15. izdanje manifestacije Noć muzeja započet ćemo otvorenjem izložbe "Pejzaž djetinjstva" domaće umjetnice Veronike Koprivnjak. Ova mlada i talentirana umjetnica rodom je iz Pregrade, a 2019. godine završila je preddiplomski sveučilišni studij likovne kulture na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Otvorenje izložbe održat će se u galeriji muzeja, a druženje ćemo nastaviti u knjižnici.
20.00 - 21.00
div
Večer igara
Za naše najmlađe, ali i druge ljubitelje dobre igre svih dobnih skupina ove godine u sklopu Noći muzeja pripremamo Večer igara. Igrat ćemo se u prostoru Gradske knjižnice Pregrada. Osim uobičajenih društvenih i didaktičkih igara, očekuju nas i igre na temu kulturne i prirodne baštine Zagorja kojima ćemo se prisjetiti zagorskih velikana i obljetnica, a uz dobru zabavu, nešto ćemo i naučiti.
21.00 - 22.00
div
Pub kviz "Zagorski velikani i obljetnice"
Pub kvizovi su u posljednje vrijeme sve popularniji oblik zabave i učenja među mlađim generacijama, ali i drugim dobnim skupinama. Ovaj ekipni kviz bit će tematski, posvećen Zagorju i njegovim poznatim ličnostima i obljetnicama, prava kvizaška poslastica za sve zaljubljenike u Zagorje, muzeje i kvizove.
22.00 - 23.00
div
Stručno vodstvo kroz stalni postav
Kroz organizirano stručno vodstvo po stalnom postavu muzeja svi zainteresirani posjetitelji moći će se upoznati sa zanimljivostima iz Numizmatičke zbirke, Zbirke rudarstva i geologije te Ljekarničke zbirke Thierry koje čine stalni postav Muzeja grada Pregrade Zlatko Dragutin Tudjina.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej grada Pregrade Zlatko Dragutin Tudjina