Sažetak programa u Noći muzeja

Ovogodišnja Noć muzeja u Muzeju grada Pakraca cijela će biti posvećena obljetnicama i proslavi istih.
2019. naš muzej je navršio prvih deset godina svoga djelovanja, stoga ćemo u Noći muzeja prikazati dosadašnja postignuća, raznolikost djelatnosti koju razvijamo kao i projekata koje je muzej potaknuo i proveo. Zahvaliti ćemo se svima koji su doprinijeli kvaliteti našeg djelovanja u prošlom desetljeću. Osim toga posvetiti ćemo se i drugim važnim obljetnicama koje smo slavili u našem muzeju, raznih gradskih Udruga i ustanova te onima poznatih Pakračana koje tek planiramo obilježiti.

Program

18.00 - 18.30
div
Naših prvih 10
Svečano otvorenje izložbe kojom ćemo prikazat najvrjednija postignuća prvih deset godina rada muzeja te svih važnih obljetnica koje smo dosada proslavili u muzeju
18.30 - 19.00
div
Prijatelji muzeja
Dodjela priznanja i zahvala svima koji su na neki način doprinijeli uspješnosti rada i djelovanja muzeja u njegovih prvih deset godina postojanja
19.00 - 20.00
div
Kreativna zabava
Kreativno ćemo se zabavljati na razne načine, kroz učenje o 3D printanju i o izradi čokolade, kroz malu školu pletenja te razna druga kreativna iznenađenja
20.00 - 21.00
div
Na muzejskom tavanu
Muzejski tavan je najskriveniji prostor muzeja koji dosada nikada nismo otvorili za posjetitelje. U ovoj muzejskoj noći otvoriti ćemo i ovaj skriveni prostor i učiniti ga dostupnim našim najmlađim posjetiteljima koji će ga moći razgledati ali i u njemu proboraviti neko vrijeme slušajući priču koju ćemo im čitati te gledajući film namijenjen upravo njima.
19.00 - 19.30
div
DigiPakrac, prezentacija redizajniranog portala i obilježavanje pete obljetnice projekta
DigiPakrac naziv je internetskog portala i zajedničkog projekta Muzeja grada Pakraca i Gradske knjižnice Pakrac kroz koji digitaliziramo najvažniji i najzanimljiviji materijal iz zavičajne gradske povijesti. Prošle godine je portal redizajniran, a ove godine se navršava punih pet godina od njegova začetka te je pravo vrijeme za ponovno predstavljanje projekta široj javnosti.
21.00 - 21.00
div
Otkrivamo muzejske tajne!
Noćni obilazak muzeja s naglaskom na one prostore inače nedostupne javnosti kao što su muzejske čuvaonice i drugi prostori inače skriveni od očiju posjetitelja.
22.00 - 22.30
div
Proslava 200. rođendana s Grofom!
Ove godine slavimo i 200. obljetnicu rođenja grofa Julija Jankovića, poznatog političara i vlasnika pakračkog vlastelinstva rođenog upravo u Pakracu. Posebnim programom započet ćemo s proslavom ove važne obljetnicu i to uz pomoć Osnovne glazbene škole Pakrac te pakračke Pivovare Slavonica čije prvo pivo Grof, nosi naziv upravo po Juliju Jankoviću i njegovom povijesnom značaju.
22.00 - 22.30
div
Slatke tajne čokolade
Čokolada je uvijek bila neizostavni dio zabava i slavlja stoga ćemo i mi uz pomoć pravog pakračkog čokoladara i njegove čokolade Amaris koju će izrađivati na licu mjesta, otkriti slatke tajne ove namirnice, koja kroz povijest usrećuje ljude diljem svijeta.
23.00 - 01.00
div
Muzejski tulum
Slavlje bez glazbe, pjesme i plesa to i nije, stoga u ovoj najdužoj muzejskoj noći, kada slavimo puno toga pripremamo pravi mali muzejski tulum. Disco glazba ali i glazba uživo uz pjesmu i ples dobra su podloga za veselo druženje u muzeju koje će potrajati, kako to obično biva kod nas, do kasnih noćnih sati.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej grada Pakraca