Sažetak programa u Noći muzeja

Muzej grada Kaštela u Noći muzeja 2020.
U kaštelu Vitturi u Kaštel Lukšiću posjetitelji će moći pogledati video prezentaciju izložbe „SKRIVENO – IZLOŽENO, rujan / listopad 2018.“, izložbu „SLIKARSKI ATELJE LEONARDA DA VINCIJA“ praćenu prezentacijom slikarske tehnike Leonarda da Vincija te izložbu „50 GODINA LABINSKIH ATELIERA 1968. – 2018.“. U Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu u Noći muzeja otvara se izložba Arheološkog muzeja u Zagrebu „DVIJE PRAPOVIJESNE RIZNICE PORTUGALA - ARHEOLOŠKA NALAZIŠTA CÔA I LAGAR“. Za najmlađe posjetitelje pripremljeni su brojni igrokazi, a u prostorima Gradske knjižnice Kaštela moći će se zaigrati trlja, igra naših starih te pogledati izložba „MUZEJ U KNJIŽNICI I KNJIŽNICA U MUZEJU“. Dobro nam došli!

Program

18.00 - 00.00
div
Video prezentacija izložbe "SKRIVENO – IZLOŽENO, rujan / listopad 2018." / Kaštel Vitturi - Kaštel Lukšić
Projekcija postava izložbe, koja je nastala u prigodi 30. obljetnice osnutka Galerije Studin. Odabrano je 20 reprezentativnijih radova domaćih umjetnika koja su bila izložena na dvjema lokacijama, u kaštelu Vitturi, u K. Lukšiću i u Nadbiskupskom kaštelu u K. Sućurcu. Od utemeljenja Galerije Studin, 1988. g. stvarale su se zbirke umjetničke produkcije nastale od 2. desetljeća 20 st. do danas.
18.00 - 22.00
div
Izložba i kreativna radionica "MUZEJ U KNJIŽNICI I KNJIŽNICA U MUZEJU" / Kaštel Vitturi - Kaštel Lukšić
Izložba i kreativna radionica "MUZEJ U KNJIŽNICI I KNJIŽNICA U MUZEJU" / Odjel za odrasle Gradske knjižnice Kaštela, prizemlje kaštela Vitturi.
18.00 - 22.00
div
Igraonica "TRLJA - IGRA NAŠIH STARIH" / Kaštel Vitturi - Kaštel Lukšić
Igraonica "TRLJA - IGRA NAŠIH STARIH" / Dječji odjel Gradske knjižnice Kaštela, prizemlje kaštela Vitturi.
18.30 - 19.30
div
Igrokaz za djecu "VELIK KAO DIJETE" / Kaštel Vitturi - Kaštel Lukšić
Igrokaz za djecu "VELIK KAO DIJETE" u izvedbi KUD "Karol Wojtyla".
20.00 - 20.30
div
Otvaranje izložbe "SLIKARSKI ATELJE LEONARDA DA VINCIJA" / Kaštel Vitturi - Kaštel Lukšić
Povodom obilježavanja 500. godišnjice smrti Leonarda da Vincija organizirana je izložba radova nastalih nakon teorijsko-praktične radionice „Slikarska tehnika Leonarda da Vincija – teorija i praksa“ koja se u Muzeju grada Kaštela održala uz partnersku podršku Hrvatskog restauratorskog zavoda i UMAS. Cilj izložbe je prezentirati radove polaznika radionice, te dočarati izgled Leonardovog ateljea.
20.30 - 21.30
div
Prezentacija "SLIKARSKA TEHNIKA LEONARDA DA VINCIJA" / Kaštel Vitturi - Kaštel Lukšić
Prezentacija kopiranja Leonardove lazurne tehnike slikanja. Akademski slikar, prof. Valentino Radman će, uz renesansnu glazbu, prezentirati svoju kopirnu vještinu i pred publikom slikati tehnikama i metodom kojom se u radu koristio Leonardo da Vinci.
20.30 - 21.00
div
Otvaranje Izložbe "50 GODINA LABINSKIH ATELIERA 1968. – 2018. " / Kaštel Vitturi - Kaštel Lukšić
Narodni muzej Labina gostuje s izložbom djela nekih od najznačajnijih hrvatskih umjetnika druge polovice 20. stoljeća, a to su : Raoul GOLDONI, Josip DIMINIĆ, Milena LAH, Quintino BASSANI, Emil BOBANOVIĆ ĆOLIĆ, Mate ČVRLJAK, Jasna MARETIĆ DIMINIĆ, Eugen KOKOT, Vera KOS PALISKA, Karlo PALISKA, Renato PERCAN.
18.45 - 19.45
div
Igrokaz "ZAPELO JE VRIME, MA DICA GREDU" / Nadbiskupski kaštel - Kaštel Sućurac
Igrokaz "ZAPELO JE VRIME, MA DICA GREDU“ autorice Nataše Jukić u izvedbi Kaštelanskog dječjeg kazališta "Škatula".
19.45 - 20.45
div
Igrokazi za djecu "BAKA UČI KAŠTELANSKU POVIJEST", "ROKO I BABA U MUZEJU", PLESNA TOČKA / Nadbiskupski kaštel - Kaštel Sućurac
Igrokazi za djecu "BAKA UČI KAŠTELANSKU POVIJEST" (M. Alfirević), "ROKO I BABA U MUZEJU" (J. Elez) i plesna točka u izvedbi Sućuračke amaterske udruge "Putalj".
21.00 - 21.30
div
Otvaranje izložbe "DVIJE PRAPOVIJESNE RIZNICE PORTUGALA - ARHEOLOŠKA NALAZIŠTA CÔA I LAGAR" (Arheološki muzej u Zagrebu) / Nadbiskupski kaštel - Kaštel Sućurac
Izložbeni projekt "DVIJE PRAPOVIJESNE RIZNICE PORTUGALA - ARHEOLOŠKA NALAZIŠTA CÔA I LAGAR" prezentira dva važna svjetska nalazišta, ukop četverogodišnjeg djeteta u pripećku Lagar Velho i gornjopaleolitičku umjetnost doline rijeke Côe.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej grada Kaštela