Sažetak programa u Noći muzeja

Muzej Grada Đurđevca već tradicionalno otvara svoja vrata posjetiteljima u Noći muzeja.
Ovogodišnji će program započeti otvorenjem izložbe "Pijetlovi iz raznih krajeva svijeta" na kojoj će biti prikazani dekorativni i uporabni predmeti u obliku pijetlova.
Slijedi glazbeni program u kojem će nastupiti učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić Koprivnica, PO Đurđevac i PO Koprivnica.
Posjetitelji će se potom moći upoznati s proširenom stvarnošću kojom je nadograđen Interpretacijski centar Picokijade, stalni postav muzeja.
Kroz cijelu večer moći će se besplatno razgledati Interpretacijski centar Picokijade te izložba Odbljesci izvorne umjetnosti.

Program

18.00 - 19.00
div
Izložba pijetlova iz raznih krajeva svijeta
Izložba pijetlova iz raznih krajeva svijeta, razni dekorativni i uporabni predmeti. Izbor iz privatne kolekcije Martina Mahovića.
19.00 - 20.00
div
Nastup učenika Umjetničke škole Fortunat Pintarić Koprivnica, PO Đurđevac i PO Koprivnica
U glazbenom dijelu večeri nastupit će učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić Koprivnica, Područni odjel Đurđevac i Područni odjel Koprivnica.
20.00 - 00.00
div
Proširena stvarnost u Interpretacijskom centru Picokijade
Proširenom stvarnošću nadograđen je Interpretacijski centar Picokijade, stalni postav muzeja. Preko 25 tableta posjetitelji mogu oživjeti određene točke u stalnom postavu i utvrdi Stari grad te putem animacija i tekstova saznati više o pojedinim temama, kao što su povijest utvrde, Legenda o Picokima, slike iz Donacije Ivana Lackovića Croate, životinje iz Hrvatske Sahare i Đurđevački pijesci.
18.00 - 00.00
div
Interpretacijski centar Picokijade
Posjetitelji će moći besplatno obići stalni postav muzeja.
18.00 - 00.00
div
Odbljesci izvorne umjetnosti
Djela izdvojena iz zbirke fundusa muzeja upotpunjena su djelima iz privatnih zbirki i kolekcija te Galerije Batinske - stavljajući umjetnike naivnog izričaja poput I.Generalića, M.Kovačića, I.Večenaja, I.Lackovića Croate na jedno mjesto. Na izložbi su predstavljena 34 autora sa 113 djela. Posjetitelji će moći besplatno obići izložbu.
18.00 - 00.00
div
Muzejska suvenirnica
Posjetitelji će u muzejskoj suvenirnici moći kupiti prigodne suvenire i muzejske publikacije. Pojedine će se publikacije moći preuzeti besplatno.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Grada Đurđevca