Sažetak programa u Noći muzeja

Muzej Grada Đurđevca u ovogodišnjoj je Noći muzeja omogućio slobodno razgledavanje izložbe jednog od vodećih umjetnika 20. stoljeća, Marca Chagalla „Stvaranje i Biblija", te Interpretacijskog centra Picokijade, koji na atraktivan multimedijalan način prikazuje zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske – Legendu o Picokima. Program počinje nastupom učenika Umjetničke škole Fortunat Pintarić, PO Đurđevac. Slijedi otvorenje izložbe "SKOK-od kamena do ekrana" - multimedijalna izložba i radionica digitalne animacije studenata Akademije Likovnih Umjetnosti u Zagrebu na kojoj će se propitkivati komunikacija tradicionalnih crtačkih i grafičkih tehnika s najsuvremenijim digitalnim i intermedijskim praksama i perspektivama.

Program

18.00 - 00.00
div
Razgledavanje izložbe MARCA CHAGALLA "Stvaranje i Biblija"
Chagallove litografije u boji, napravljene kao ilustracije za Bibliju nakon njegovog putovanja u Palestinu 1931. godine, žarište su same izložbe. Izložba, osim navedenog, obuhvaća i izbor od 135 Chagallovih originalnih grafika u kojima istražuje svoje najdraže motive koji uključuju slike rodnog Vitebska, autoportrete, portrete romantičnih parova, cirkuske akrobate i glazbenike.
18.00 - 00.00
div
Razgledavanje Interpretacijskog centra Picokijade - jednog od top 3 kulturne atrakcije 2017. godine
Interpretacijski centar Picokijade, sastavnica muzeja na atraktivan multimedijalan način prikazuje zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske – Legendu o Picokima, bogatstvo kulturne, prirodne i povijesne baštine đurđevačkog kraja, povijesne crtice, atraktivne interijere s fluorescentnim crtežima, interaktivne instalacije i filmske scene obrane utvrde Stari grad od Osmanlija.
19.00 - 19.30
div
Nastup učenika Umjetničke škole Fortunat Pintarić, PO Đurđevac
Nastup učenika Umjetničke škole Fortunat Pintarić, područni odjel iz Đurđevca.
20.00 - 22.00
div
SKOK - od kamena do ekrana - multimedijalna izložba i radionica studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu
Multimedijalna izložba i radionica studenata Grafičkog odsjeka i Odsjeka za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu– propitkivanje komunikacije tradicionalnih crtačkih i grafičkih tehnika s najsuvremenijim digitalnim i intermedijskim praksama i perspektivama.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Grada Đurđevca