Sažetak programa u Noći muzeja

Noć muzeja 2021. u Muzeju Grada Đurđevca biti će obilježena kao i u većini muzeja, sadržajem koji se nudi putem digitalnih medija. U suradnji s Osnovnom školom Đurđevac nastao je projekt Pod nazivom Od crteža do stop animacije. U prostorima muzeja bit će izloženi 2D likovi i ostali elementi potrebni za scenografiju u procesu nastanka animiranih stop filmova koji će se moći razgledati u prostorima muzeja, ali i na internet stranici muzeja.
Osim te izložbe, posjetitelji će moći razgledati izložbu "Čudesne naprave" Leonarda da Vincija - izložbu drvenih strojeva napravljenih prema skicama renesansnog genija, te stalni postav muzeja, Interpretacijski centar Picokijade koji pruža uvid u povijesnu, etno i prirodnu baštinu te Legendu o Picokima.

Program

18.00 - 23.00
div
Od crteža do stop animacije
Projekt pod nazivom Od crteža do stop animacije nastao je u suradnji s Osnovnom školom Đurđevac. U prostorima muzeja bit će izloženi 2D likovi i ostali elementi potrebni za scenografiju u procesu nastanka animiranih stop filmova koji će se moći razgledati u prostorima muzeja, ali i na internetskoj stranici muzeja.
18.00 - 23.00
div
Čudesne naprave Leonarda da Vincija
Izložba Leonarda da Vincija Čudesne naprave prikazuje zanimljive strojeve, rađene prema originalnim Leonardovim crtežima – npr. top, padobran, bubanj, tiskarska preša, most, kazališno hidrauličko dizalo i dr... Isto tako, na izložbi se mogu naći i zanimljivi Leonardovi citati, lenta vremena, te opis naprava.
18.00 - 23.00
div
Interpretacijski centar Picokijade
Stalni postav Interpretacijski centar Picokijade pruža uvid u povijest, etno i prirodnu baštinu s težištem na Legendi o Picokima koja se prikazuje kroz audio vizualne sadržaje.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Grada Đurđevca