Sažetak programa u Noći muzeja

Još jednoj Noći muzeja priključuje se i Muzej Đakovštine raznovrsnim programom namijenjenim publici svih uzrasta. Program počinje radionicom u 18:00 sati, a druženje završavamo u 1:00 sat. Ulaz je slobodan na sve programe.

Program

18.00 - 01.00
div
Prodaja suvenira i publikacija uz prigodni popust
Tijekom cijelog trajanja manifestacije posjetitelji će moći kupiti publikacije koje je izdao Muzej Đakovštine po sniženim cijenama.
18.00 - 01.00
div
Vodstvo kroz stalne postave
Kustosi Muzeja Đakovštine biti će tijekom cijelog trajanja manifestacije na raspolaganju posjetiteljima za pitanja, informacije ili stručno vođenje po stalnim postavima.
18.00 - 20.00
div
Nakit s daškom povijesti
Radionica je namjenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta. Voditelji radionice su profesorice Dubravka Scharmitzer , Sanja Lasić te Tamara Jakšić iz Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo te profesor Mario Jager i profesorica Ivana Zakanji iz Osnovne škole Franje Krežma iz Osijeka. U radionici će se izrađivati nakit od bakrene žice te privjesci za ogrlice s motivima glagoljice.
20.00 - 21.00
div
Izbor iz đakovačkih filmskih kronika
U suradnji s Foto – kino klubom Đakovo i ove godine pružamo našim posjetiteljima jednosatni povratak u ne tako daleku đakovačku prošlost. Članovi đakovačkog Foto – kino kluba čuvari su ovih dragocjenih video uspomena na svakodnevna zbivanja u našemu gradu, a Noć muzeja je idealna prilika da ove uspomene podijele s velikim brojem naših sugrađana.
21.00 - 22.00
div
Otvorenje izložbe slika Željka Subića
Željko Subić je akademski slikar, rođen 1949. godine u Osijeku. 1970. godine diplomirao je na Pedagoškog akademiji u Zagrebu, a 1976. na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, u klasi prof. Ismara Mujezinovića. Od 1979. član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Izlagao je u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i djeluje u Novoj Gradiški.
22.30 - 00.00
div
Koncert sastava ''Golden strings orchestra''
Od 22:30 pripremili smo vam koncert tamburaškog komornog orkestra ''Golden strings orchestra'', kojega čine studenti osječke Akademije za umjetnost i kulturu. Uz tamburaške zvukove privest ćemo kraju još jednu ''Noć muzeja'' u Muzeju Đakovštine. Pridružite nam se i ove godine.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Đakovštine