Sažetak programa u Noći muzeja

Od 18:00 do 19: 30 sati profesorice i učenici Srednje strukovne škole A. Horvata povesti će radionicu za djecu ''Recikliraj maštovito!''. U 20 sati počinje izlaganje ''Multimedija i baština'' o našim dosadašnjim digitalizacijskim poduhvatima te predstavljanje audio vodiča kroz stalne postave Muzeja Đakovštine. Od 21 do 22 Foto kino klub Đakovo prikazivati će izabrane epizode Đakovačkih kronika, nakon čega, u 22 sata otvaramo izložbu Eugena Varzića. Noć Muzeja završavamo koncertom sastava Mark Kordenberg Trio od 23:00 do 00:30 sati.

Program

18.00 - 00.30
div
Cjelovečernji program
Tijekom cijelog trajanja manifestacije, naši kustosi su na raspolaganju za stručna vodstva te bilo kakve informacije. Osim toga, tijekom cijele večeri posjetitelji imaju priliku kupiti različita muzejska izdanja ili suvenire.
18.00 - 19.30
div
Recikliraj maštovito!
Profesorice i učenici Srednje strukovne škole A. Horvat iz Đakova voditelji su radionice namjenjene djeci osnovnoškolskog uzrasta. Kroz igru i zabavu, polaznike će poučiti kako nije sav otpad smeće i kako se sa malo mašte od najrazličitijih predmeta mogu napraviti pokloni, uspomene ili upotrebljiva pomagala!
20.00 - 21.00
div
Multimedija i baština - digitalizacijski projekti Muzeja Đakovštine
Kustosica Jelena Boras predstaviti će dosadašnje multimedijske poduhvate našeg muzeja i različite načine na koji su muzejski sadržaji digitalnim alatima dostupni ne samo fizičkim posjetiteljima Muzeja nego i virtualnoj publici. Osim toga, predstavit ćemo i audio vodiče kroz stalni postav Muzeja Đakovštine kojima se pristupa QR kodovima, a koje je realizirala tvrka ''HSM informatika'' iz Zagreba.
21.00 - 22.00
div
Đakovačke kronike
Foto - kino klub Đakovo i za ovogodišnju Noć muzeja odabrao je nekoliko epizoda Đakovačkih kronika. Kako je ovogodišnja tema Noći muzeja digitalizacija i budućnost, izvrsna je ovo prilika za vidjeti digitalizirane videozapise iz prošlosti Đakova i Đakovštine koji su sačuvani za buduće naraštaje
22.00 - 23.00
div
Izložba Eugena Varzića
U 22 sata biti će otvorena likovna izložba autora Eugena Varzića. Riječ je o umjetniku koji je do sada izlagao na trideset samostalnih te stotinu skupnih izložbi u Hrvatskoj i izvan nje. Njegov umjetnički izričaj višestruko je nagrađivan, a uvršten je u leksikone i vodiče moderne i suvremene umjetnosti, u Italiji i Španjolskoj te u u Leksikon fantastične i suvremene umjetnosti Europe.
23.00 - 00.30
div
Mark Kordenberg Trio
Ovogodišnju Noć muzeja zatvaramo glazbenim programom gdje ćemo imati priliku puživati u zvucima sastava Mark Kordenberg Trio sve do 00:30 sati.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Đakovštine