Sažetak programa u Noći muzeja

U skladu s epidemiološkim mjerama, 16. NOĆ MUZEJA u Muzeju Đakovštine održat će se kao DIGITALNA NOĆ MUZEJA.
Tom prigodom Muzej Đakovštine osmislio je online sadržaje kako bi korisnicima omogućio virtualne posjete sadržajima.
Sadržaji će biti dostupni online, na web stranici i Facebook stranici Muzeja.

Program

18.00 - 23.00
div
Mišo upoznaje Đakovštinu
Izložba dječjih radova na temu maskote za djecu- Miše, koja će se odvijati na službenoj stranici Muzeja Đakovštine i na Facebook stranici Muzeja.
18.00 - 23.00
div
Povijesni atlas Đakovštine
Riječ je o aplikaciji s interaktivnim kartama u kojima su, na suvremenoj satelitskoj slici, označeni položaji i nazivi nekadašnjih sela, toponima, potoka i rijeka. Naznačeni su i nekadašnji mlinovi i vodenice s prostora Đakovštine (18. – 19. stoljeće).
18.00 - 23.00
div
Etno-pitalica i igra Memory
Zabavite se uz etno pitalicu. Provjerite svoje znanje i naučite nešto novo! Za manje ambiciozne natjecatelje pripremili smo i igru traženja parova, također s etnološkom tematikom.
21.00 - 23.00
div
Foto-kino klub Đakovo
Tradicionalna suradnja Muzeja Đakovštine i Foto – kino kluba Đakovo nastavlja se i ove noći muzeja. Premijera pripremljenog materijala bit će dostupna na Youtube kanalu FKK Đakovo tijekom održavanja Noći Muzeja.
18.00 - 23.00
div
Slobodan ulaz za posjetitelje Muzeja
Slobodan ulaz u Muzej Đakovštine uz poštivanje epidemioloških mjera i ograničenja u skladu s propisima Stožera civilne u periodu od 18 sati do 23 sata. Posjetitelji će uz kustose na raspolaganju moći razgledati stalni postav Muzeja i trenutno postavljenu Izložbu rijetko izlaganih slika iz Likovne zbirke Muzeja Đakovštine. Sva izdanja Muzeja će se moći kupiti po sniženim cijenama.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Đakovštine