Sažetak programa u Noći muzeja

Muzej Cvelferije i ove godine sudjeluje u manifestaciji “Noć muzeja”. Program manifestacije prilagođen je temi “Između stvarnog i digitalnog”.
Budite uz nas u petak, 28. siječnja 2022. godine u Drenovcima u Domu kulture te u našem privremenom muzejskom prostoru! Program ćemo prenositi i digitalno na našoj mrežnoj te Facebook stranici.

Program

19.00 - 19.15
div
Projekcija virtualne radionice „Zašuškala igra naša“
Virtualna radionica „Zašuškala igra naša“ snimljena je u suradnji Muzeja Cvelferije te članova dječje skupine KUD-a „Sava“ iz Rajevog Sela. Na radionici se predstavila izrada lutkice od dijela kukuruza – komušine te slaganje topa i kule.
19.15 - 19.30
div
Projekcija virtualne radionice „Rekonstrukcija ponjavice za federsic“
Virtualna radionica pod nazivom „Rekonstrukcija ponjavice za federsic“ snimljena je u suradnji Udruge za očuvanje tradicijskih rukotvorina „Čuvarice“ iz Drenovaca i Muzeja Cvelferije. Ponjavica za federsic, odnosno vunena prostirka se stavljala na stražnje sjedište šokačkih kola u svečanijim prigodama.
19.30 - 20.00
div
Projekcija videozapisa s vojno-graničarskog ophoda „Čekaj skelu i skeli se nadaj“
U suradnji s konjogojskim udrugama: „Tromeđa“, „Srijemci“ i „Cvelferija“ te KUD-om „Sava“ Rajevo Selo te pojedincima iz Drenovaca, Đurića, Posavskih Podgajaca i Račinovaca, Muzej Cvelferije je u Rajevom Selu organizirao treći vojno-graničarski ophod: „Čuvali smo granicu na Savi“. Za potrebe manifestacije izveden je scenski prikaz pod nazivom „Čekaj skelu i skeli se nadaj“ .
20.00 - 20.30
div
Otvorenje izložbe slike „Moj svijet“ Ljiljane Mandić, slikarice iz Drenovaca
Izložbom će predstaviti višegodišnji rad slikarice Ljiljane Mandić iz Drenovaca.
19.00 - 23.00
div
Stvarna/virtualna šetnja kroz izložbu „Dvanaest boja Cvelferije“
Posjet izložbi „Dvanaest boja Cvelferije“ koja je dostupna kao virtualna šetnja ili kao stvaran posjet muzejskom prostoru.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Cvelferije