Sažetak programa u Noći muzeja

Sukladno nazivu ovogodišnje manifestacije "Između digitalnog i stvarnog" Muzej Cetinske krajine odlučio se na kombinirani program. Digitalni program počinje u 18 sati radionicom "Meme - karikatura 21. stoljeća" dok Muzej otvara vrata u 19 sati izložbom slika akademske slikarice Dubravke Tullio "Neponovljivi svjetovi" nakon čega će se održati radionica o tradicijskoj vještini tkanja, "Tkalačka kriza - povratak "zaboravljenih" vještina". Oba događaja prenosit će se i virtualno na muzejskom You Tube kanalu.
Od 21 do 22 sata posjetitelje će kustosi muzeja voditi po stalnom postavu dok će u virtualnom svijetu posjetitelji moći pregledati muzejske promo filmove te sve epizode podcasta Malci kulturnjaci.

Program

18.00 - 19.00
div
"Meme - karikatura 21. stoljeća"
U suradnji s platformom Muzea.hr provodit će se on line radionica memea, koja se emitira iz Galerije Ružić u Slavonskom Brodu, u kojoj će se sudionici upoznati sa stvaranjem specifičnog humorističnog sadržaja te će im se pokazati kako ga sami mogu kreirati. Po završetku radionice na platformi Muzea.hr bit će upriličena virtualna izložba radova, a onaj najbolji osvaja grafički tablet.
19.00 - 20.00
div
Izložba slika akademske slikarice Dubravke Tullio: "Neponovljivi svjetovi"
Slikarica Dubravka Tullio tematizira psihičke i fizičke dimenzije individualnog rasta i razvoja koristeći prvenstveno formu kruga provlačeći ga kroz tipični mediteranski krajobraz. Slike su nastale kombiniranjem tehnike akvarela koja odiše ženskom suptilnošću nasuprot grafitnim oštrom potezima u kojima se očituje unutarnja ženska snaga i stabilnost.
20.00 - 21.00
div
Tkalačka kriza - povratak "zaboravljenih" vještina
Ovom radionicom pod vodstvom Josipe Bare uvodimo posjetitelje u svijet gotovo zaboravljenih tradicijskih kućnih radinosti. Uz kratko predstavljanje procesa tkanja svaki posjetitelj imat će priliku sam se okušati u ovoj vještini.
21.00 - 22.00
div
Šetnja po muzejskom stalnom postavu
Uz stručno vodstvo kustosa Muzeja posjetitelji će moći razgledati novi muzejski stalni postav.
21.00 - 01.00
div
Prezentacija promo filmova i podcast Malci kulturnjaci
Posjetitelji će moći popratiti sve dosada snimljene epizode podcasta Malci kulturnjaci te nekoliko muzejskih promo filmova: Nijemo kolo, Peka i Utvrde u Cetinskoj krajini.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Cetinske krajine – Sinj