Sažetak programa u Noći muzeja

U Noći muzeja iskoristit ćemo priliku da našim posjetiteljima i pratiteljima predstavimo aktualni projekt Muzeja izvan zidova, kojeg smo obogatili multimedijalnim aplikacijama. Komuniciranje muzejskih sadržaja nikad nije bilo interaktivnije i kreativnije nego danas. Naš vanjski stalni postav je živ, naši eksponati su ploveći. Da bi posjetitelji dobili stvaran osjećaj jedrenja ili veslanja u drvenom brodu odlučili smo ih virtualno provozati, pritom im omogućiti da se bolje upoznaju sa svakim pojedinim brodom.
Od 18h posjetitelji će moći razgledati postav uz stručno vodstvo, sudjelovati u nagradnim igrama i uživati u kulturno-zabavnom programu kojeg smo pripremili zajedno s našim suradnicima.

Program

18.00 - 19.00
div
Stručno vodstvo
Vođenje kroz stalni postav u pratnji stručnog osoblja Muzeja. Vođenje je omogućeno na hrvatskom i engleskom jeziku.
19.00 - 19.30
div
Pronađi alat!
Edukativna igra pronalaska predmeta u stalnom postavu namijenjena djeci predškolskog i školskog uzrasta. Koristeći se opisima uporabe predmeta i muzejskim legendama djeca će u zadanom vremenu trebati pronaći što veći broj traženih predmeta.
19.30 - 20.00
div
Virtualno kreiraj postav Muzeja izvan zidova!
Kreativna igra za djecu koja za cilj ima potaknuti maštu i kreativnost u djece kroz osmišljavanje virtualne stvarnosti. Djeca će u zadatak dobiti osmisliti novu video animaciju koja bi, po njima, trebala biti dio vanjskog postava Muzeja. Najmaštovitiji uradak bit će nagrađen!
20.00 - 21.00
div
Muzej izvan zidova
Projicirat će se video najava budućeg vanjskog postava Muzeja betinske drvene brodogradnje, videa i odabrane fotografije regata i manifestacija koje su oblježile proteklo desetljeće.
21.00 - 01.00
div
Zabavni program
Uživajte u domaćoj spizi i dobrom društvu!

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej betinske drvene brodogradnje