Sažetak programa u Noći muzeja

Program događanja ovogodišnje betinske Noći muzeja bit će prilagođen temi "Između stvarnog i digitalnog". Za djecu vrtićke dobi pripremili smo kreativnu radionicu "Superjunaci u muzeju". Starija djeca moći će se okušati u snimanju tik-tok i youtube videa i postati muzejski influenseri na jedan dan, a najuspješniji će dobiti super nagrade.
Turistička zajednica Betine će u Noći muzeja promovirati svoju edukativnu aplikaciju "Explore Betina" koja za cilj ima prezentaciju i promociju kulturne baštine i turističke ponude mjesta. Program će imati i svoj zabavni dio ispred muzeja - druženje, hranu i glazbu, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Program

18.00 - 18.30
div
Otvorenje programa Noći muzeja
Razgledavanje stalnog postava uz stručno vodstvo.
18.30 - 19.15
div
Superjunaci u muzeju
Kreativna radionica za djecu vrtićke dobi na temu Superjunaka! Saznajte kako su se Batman, Superman, Hulk i ostali snašli u Muzeju brodogradnje.
19.00 - 20.00
div
Postani muzejski influenser
Aktivnost je namijenjena osnovnoškolcima. Pozivaju se da izrade kratka videa (za tik-tok ili youtube) kojima bi približili naš muzej i drvene brodove svojim vršnjacima koji ne žive na otoku Murteru. Potrebno je osmisliti i snimiti video uratke koji su informativni, ali i veseli i zabavni. Najuspješniji će biti nagrađeni.
20.00 - 21.00
div
Upoznaj Betinu / Explore Betina
TZ Betina promovirat će svoju edukativnu aplikaciju "Explore Betina". Aplikacija funkcionira tako da se telefonom ili tabletom skenira QR kod na razglednici i zatim se dobije na ekranu 3D prikaz brganje – tradicionalnog alata za lov školjaka. U aplikaciji se nalaze videa o kulturnoj baštini mjesta i lokalni stari napjevi, a planira se nadopunjavati servisnim i turističkim informacijama.
19.00 - 00.00
div
Druženje i glazba
Ispred muzeja održat će se zabavni dio programa, uz epidemiološke mjere. Ekipe iz MNK Kalafat i udruge Betinska gajeta pripremat će iće i piće za goste.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej betinske drvene brodogradnje