Sažetak programa u Noći muzeja

U ovogodišnjoj Noći muzeja Muzej betinske drvene brodogradnje će biti otvoren za posjetitelje od 18:00h do 00:00h, uz postojeće epidemiološke mjere opreza. Našim posjetiteljima smo pripremili virtualne sadržaje kojima će se moći pristupiti iz zgrade muzeja, kao i putem mrežnih aplikacija.

Program

18.00 - 18.30
div
Priča o malom Pašku
Priča o malom Pašku priča je o dječaku koji sanja da će postati brodograditelj kad odraste. Paško ima i svoje prijatelje - to su magarac Gricko i ovčica Cvita. Paško najviše na svijetu želi postati brodograditelj. Priča je namijenjena najmlađoj djeci. Bit će dostupna na našem YouTube kanalu.
19.00 - 19.30
div
Koliko znaš o betinskoj brodogradnji?
Ukoliko želite provjeriti svoje znanje o pojmovima betinske brodogradnje ovaj kviz je idealan za Vas! Moći će mu se pristupiti virtualno putem poveznice, ali i fizički putem koda koji će biti dostupan u zgradi muzeja, ispred njega i u muzeju na otvorenom. Edukativni kviz obuhvaća teme iz povijesti betinske brodogradnje, alata u brodogradnji, tradicijskog jedrenja i poznavanja drvenih brodova.
20.00 - 22.00
div
Projekcija arhivskih dokumentarnih fimova
Ispred zgrade muzeja održat će se projekcija arhivskih dokumentarnih filmova iz prošlosti Betine, o brodograditeljima, jedrenju i kulturnoj baštini otoka Murtera.
20.00 - 21.00
div
Razgovori s kalafatima
Donosimo vam novosti iz betinskih brodogradilišta! Posjetili smo betinske majstore, porazgovarali s njima i snimili što je novog u njihovim radionicama. Majstori će pokazati na čemu trenutno rade i s nama podijeliti poneku zanimljivost.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej betinske drvene brodogradnje