Sažetak programa u Noći muzeja

Muzej antičkog stakla u Zadru 29. siječnja 2021. sudjeluje na 16. Noći muzeja, koja ove godine nosi epitet digitalna. Digitalno, online, virtualno – sve su to riječi koje su postale svakodnevica u muzejskoj praksi u proteklih gotovo godinu pandemijskih dana. Tema 16. Noći muzeja „Zadaće muzeja u uvjetima kriza“ je primjerena trenutku, pa je ova Noć muzeja poseban izazov za sve muzealce pogođene pandemijom i brojne pogođene potresima.
Muzej antičkog stakla u Zadru za ovogodišnju manifestaciju Noć muzeja 2021 pripremio je dvije virtualne izložbe , dva filma i bogatu lutriju.
Sadržaji će se moći pogledati na mrežnim i društvenim stranicama muzeja.

Program

18.00 - 01.00
div
Lutrija
Muzej antičkog stakla u Zadru i ove je godine pripremio bogatu lutriju za naše vjerne pratitelje. Sudjelovati u lutriji možete na način da lajkate objavu na službenoj facebook stranici Muzeja, ostavite komentar i podijelite objavu javno na svojem facebook profilu.
18.00 - 01.00
div
Latrunkuli - rimska društvena igra na ploči
Projekcija igranja drevne rimske igre na ploči - Latrunkuli
18.00 - 01.00
div
Eksperimentalna arheologija u MAS-u
Projekcija izrade replika rimskih staklenih predmeta
18.00 - 01.00
div
Virtualna izložba "Drevne društvene igre na ploči"
Riječ je o izložbenom projektu viših kustosa Muzeja Anamarije Eterović Borzić i Berislava Štefanca koji kroz odabrane predmete iz muzejskog fundusa evociraju svijet drevnih društvenih igara.
18.00 - 01.00
div
Virtualna izložba "11 Noći u muzeju"
Virtualna izložba “11 Noći u Muzeju” obuhvaća 11 održanih programa za Noć muzeja u Muzeju antičkog stakla u Zadru od 2010. do 2020. godine. Ta izložba je treća i završna iz tzv. COVID ciklusa virtualnih izložbi pod nazivom Iz dokumentacijskih fondova MAS-a, koje priprema Odjel za dokumentaciju i autorica izložbi: Jadranka Belevski, viši kustos dokumentarist.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej antičkog stakla