Sažetak programa u Noći muzeja

U Galeriji podvodne arheologije MCPA Zadar posjetitelji će moći razgledati izložbu "Hrvatska podvodna baština" u kojoj su predočeni najzanimljiviji nalazi iz podvodnih arheoloških istraživanja koje je proveo MCPA.
U nekadašnjoj crkve sv. Nikole moći će se doznati nešto više o zanimljivim crticama iz povijeti tog prostora, a od 19 do 20 h u njoj će biti održana radionica za djecu - Potraga za potopljenim blagom.

Program

18.00 - 01.00
div
Stručno vodstvo kroz izložbu "Hrvatska podvodna baština"
Podvodni arheolozi MCPA Zadar će svim posjetiteljima dočarati rezultate podvodnih arheoloških istraživanja koje je do sad proveo MCPA Zadar. Na izložbi su izloženi najzanimljiviji nalazi iz tih istraživanja, a priču o istraživanju i o svakom nalazu moći će se doznati kroz stručno vodstvo podvodnih arheologa MCPA Zadar.
18.00 - 01.00
div
Razgledavanje i stručno vodstvo kroz nekadašnju crkvu sv. Nikole
Posjetitelji će imati priliku razgledati unutrašnjost skrivene barokne lijepotice, nekadašnje crkve sv. Nikole. Uz stručno vodstvo dobiti će uvid u dio bogate prošlosti koju ovaj prostor baštini. Bakljama osvijetljeni ostaci baroknih ukrasnih elemenata stvaraju poseban ugođaj koji posjetiteljima ostaje u neizbrisivom sjećanju.
19.00 - 20.00
div
Radionica za djecu- Potraga za potopljenim blagom
Radionica za cilj ima upoznati djecu s podvodnim arheološkim istraživanjiima, dokumentacijom i interpretacijom podvodnih arheoloških nalaza. Interaktivna radionica omogućiti će djeci da se iz prve ruke okušaju u metodama koje se koriste u podvodnom arheološkom istraživanju.

Sadržaj i oblikovanje programa: Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru