Sažetak programa u Noći muzeja

Lošinjski muzej je manifestaciju Noć muzeja obilježavao na poseban način, sudjelovanjem građanstva u prigodnim tematskim izložbama na kojima su izlagali vlastite predmete. Budući da ove godine nije moguće ostvariti suradnju na takav način, Lošinjski muzej će prigodnim videozapisima podsjetiti na dosadašnje Noći muzeja i ujedno predstaviti dio svoje građe koji nije moguće razgledati u stalnom postavu.

Program

18.00 - 00.00
div
Naša građa - Vaš muzej!
Ni ove godine nismo zaboravili naše prijatelje i sustvaratelje najposjećenije godišnje izložbe, no ovaj put imaju drugačiji zadatak: dok su prijašnjih godina u muzej donosili svoje predmete, ove će godine predstaviti dio predmeta iz naših muzejskih zbirki: 12 izlagača iz 12 prethodnih godina kratkim će videouratcima predstaviti 12 muzejskih predmeta ili cjelina koji javnosti inače nisu dostupni.
17.00 - 00.00
div
Digitalna Noć muzeja u Muzeju Apoksiomena
Noć muzeja obilježavamo virtualnom retrospektivom dosadašnjih Noći muzeja u našem Muzeju. Kao što i priliči stoljeću u kojem živimo, Muzejom Apoksiomena moguće je prošetati i virtualno iz udobnosti svoga doma. Prolazak kroz muzej jest nizanje ambijentalno, vizualno i sadržajno različitih prostorija koje posjetitelja informiraju te pripremaju za vrhunac – susret s Apoksiomenom.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Lošinjski muzej