Sažetak programa u Noći muzeja

Koncertni ured Zadar, javna ustanova u kulturi Grada Zadra, od 2015. godine stvara bazu glazbenih događanja u gradu - organizira temeljne zadarske glazbene manifestacije: koncertnu sezonu s raznim ciklusima, Glazbene večeri u Sv. Donatu, Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova, ali i razvija nova događanja: glazbeni dio festivala KvartArt i vlastite cikluse u Kneževoj palači kao što su Klub u Kneževoj i Mladi u Kneževoj, kao i radionice, predavanja, filmske cikluse.

Na ovogodišnjoj Noći muzeja prikazat će se retrospektivna izložba 60 godina povijesti Glazbenih večeri u Sv. Donatu. Autori su: Ivo Bavčević, Ante Brkan, Abdulah Seferović, Zvonko Kucelin, Željko Karavida i Vladimir Ivanov.

Program

18.00 - 22.00
div
Retrospektivna izložba Glazbenih večeri u Sv. Donatu
Prvi festivalski plakat Ive Bavčevića iz 1961. godine, te izbor fotografija autora koji su obilježili kako povijest Večeri, tako zadarske fotografije. To su Ante Brkan, Abdulah Seferović, Zvonko Kucelin, Željko Karavida i Vladimir Ivanov.
18.00 - 22.00
div
Video projekcija djelatnosti Koncertnog ureda Zadar
Video projekcijom predstavit će se rad Koncertnog ureda Zadar, pregled događanja u 2020. godini, kao i skladba Moba u izvedbi Zadarskog komornog orkestra, koju su glazbenici odsvirali u svojim domovima tijekom izolacije u proljeće 2020. godine, a koja je simbol Zadra i Glazbenih večeri u Sv. Donatu.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Koncertni ured Zadar