Sažetak programa u Noći muzeja

Tijekom Noći muzeja, posjetitelji će moći pogledati dva stalna postava i samostalnu izložbu Irene Škrinjar.
Povijesni razvoj psihijatrije u Hrvatskoj i razvoj same Klinike za psihijatriju Vrapče mogu se pogledati u Muzeju Klinike za psihijatriju Vrapče.
U Župićevom muzeju može se vidjeti stalni postav likovnih radova bolesnika, a u Galeriji Slava Raškaj biti će postavljena izložba Irene Škrinjar pod nazivom : Shapeshifer/ Onaj koji mijenja oblik.

U središtu Ireninog interesa je ljudska figura kao primaran oblik koji se transformira prema svojem intrinzičnom stanju. Irena Škrinjar rođena je 1978. godine u Zagrebu.
1997. godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer kiparstvo. Diplomirala je 2002. g.

Program

18.00 - 00.00
div
Razgledavanje stalnog postava dvaju muzeja. U Župićevom muzeju mogu se pogledati likovni radovi bolesnika u Povijesnom muzeju, izložba o povijesti Klinike za psihijatriju Vrapče i razvoju psihijatrije. U Galeriji Slava Raškaj, izložba Irene Škrinjar
Slobodno razgledavanje izložbi uz stručno vođenje. Župićev muzej - stalni postav, slike i crteži Marije Novaković i ostalih bolesnika Klinike za psihijatriju Vrapče Povijesni muzej - stalni postav, razvoj Klinike i metode liječenja kroz povijest Galerija Slava Raškaj - izložba Irene Škrinjar: Shapeshifter / Onaj koji mijenja oblik

Sadržaj i oblikovanje programa: Klinika za psihijatriju Vrapce